Hemmapremiär: Inför Hammarby –Vänersborg

Hammarby möter Vänersborg i hemmapremiären på Gubbängen. Det blir tredje mötet mellan lagen i höst. Första matchen vann Vänersborg, den andra slutade oavgjort. Med starkt publikstöd kan Bajen vinna och ta första elitseriesegern.

HEMMAPREMIÄREN HAMMARBY-VÄNERSBORG 1/11

1103 st sålda plåtar
0 2000

Publikinformation

Tänk på att det är kallt i Gubbängens skridsko- och bandyhall!

Köp biljett här!

Från kl 17 går en gratisbuss i skytteltrafik mellan Gubbängens tunnelbana och Gubbängens skridsko- och bandyhall. Avgångarna beräknas ske var 20:e minut.

Insläppet till säsongskortsbaren öppnar kl. 17 och sker i en entrén som ligger förbi huvudentrén, mot Örbyleden till. Den entrén är från kl 17.45 bara öppen för samarbetspartners och säsongskortsinnehavare.

Insläppet till huvudentrén öppnar kl. 17.45.

Huvudentrén t v, matchbladet 50/50-lotten, säsongskortsentrén t h

Förutom mat- och dryck i säsongskortsbaren så finns det även kioskverksamhet längs motsatt kortsida på arenan. Även utanför huvudentrén finns ett fik öppet som du kan besöka. Det är helt OK att från matchstart gå ut för att värma sig och sedan gå in i kylan, som man vill.

Vi har återigen ett matchblad! I matchbladet finns lite genomgångar kring lagen och kvällens match – dessutom är varje matchblad också en 50/50-lott. Precis som i fjol så delar en vinnare tillsammans med föreningen på cashen som 50/50-lotteriet ger. Helt enkelt: varje matchblad är en 50/50-lott och 50/50-lotten kostar precis som i fjol 20 kr st. De säljs av våra ungdomslag. Vinnaren dras i andra halvlek och utropas av speakern.

Toaletter finns dels i säsongskortsbaren (konferensrummen med stora glasfönster ut mot isen) och dels nere vid huvudentrén.

Souvenirförsäljning (bl.a vår värmande Huskipläd!) säljs vid kiosken som är längs med motsatt kortsida från säsongskortsbaren sett.

Sportsliga förutsättningar

Vänersborg imponerade i elitseriestarten med vinst över Sirius med 8-3. Vänersborg tog kommandot direkt, gick till pausvila med 3-1 och ledde med 6-1 när en dryg kvart återstod. Emil Viklund var stor dominant med tre mål och två assist. Niklas Holopainen blev tvåmålsskytt.

Inför årets säsong förstärkte Vänersborg med Kalle Lempinen från AIK och Linus Hagman från grannklubben Lidköpings AIK. Tre spelare lämnade: Markus Kumpuoja (Frillesås), Alexander Heinhagen (AIK) och Pavel Bulatov. Jesper Bryngelsson tog över som tränare efter Ari Holopainen. Vid sin sida har han Robert Mayborn. Bryngelsson spelade flera år i bland annat Villa, och efter spelarkarriären blev han huvudtränare för Lidköpings AIK i tre säsonger.

På försäsongen spelade Vänersborg bara sju träningsmatcher. Fyra vinster, två förluster och en oavgjord blev facit. Främsta målskyttar var Linus Hagman, Emil Viklund och Ilja Grachev. Hammarby och Vänersborg har mötts två gånger under försäsongen. I Vänersborgsklubban Cup i september segrade Vänersborg med 5-1, men i en träningsmatch ett par veckor senare spelade lagen oavgjort 4-4.

Vänersborg är en klubb med starka spelare i varje lagdel. Målet vaktas av Kimmo Kyllönen, finsk landslagsspelare som ett tag spelade i Tellus. Han har också gjort sig känd för sina långa utkast. I försvaret finns Simon Blomqvist, Robin Lundqvist spelar halv och Ilja Grachev på mittfältet. I anfallet finns Emil Viklund och Kalle Lempinen. Förra året kom laget på nionde plats, men tränaren har högre ambitioner. De senaste fem åren har laget nått kvartsfinal vid tre tillfällen. Klubben bildades 1903 och har aldrig spelat SM-final.

Hammarby har haft lätt mot Vänersborg hemma, men i bortamötena har det varit jämnare. De tio senaste mötena på Zinken har slutat med åtta vinster för Hammarby och två oavgjorda. Förra säsongen var ställningen 2-2 i paus. David Jansson gav Hammarby ledningen i mitten av andra halvlek och i Vänersborgspressen i slutminuterna kunde tremålsskytten Jansson kontra in slutresultatet 4-2.

För Hammarby gäller det att ladda om efter premiärförlusten mot Broberg. Efter en klart godkänd första halvlek tappade laget allt och baklängesmålen trillade in. Hammarby får nog räkna med att undvara Robert Rimgård som fick rött kort, och Filip Mörkdal som utgick i slutet av första halvlek. Men det finns starka ersättare och med stort stöd av publiken kan Hammarby bärga sin första seger i årets elitserie.

Senaste mötena på Zinken
21/22    Hammarby – Vänersborg         4-2         Publik:          708
20/21    Hammarby – Vänersborg         3-3         Publik:              8
19/20    Hammarby – Vänersborg         5-2         Publik:       1205
18/19    Hammarby – Vänersborg         6-3         Publik:       1454
17/18    Hammarby – Vänersborg         8-1         Publik:       1726
16/17    Hammarby – Vänersborg         6-3         Publik:       2461
15/16    Hammarby – Vänersborg         3-3         Publik:       2011
14/15    Hammarby – Vänersborg         6-1         Publik:       1255
13/14    Hammarby – Vänersborg         4-1         Publik:       5586
12/13    Hammarby – Vänersborg         5-2         Publik:       5099

 

/Sten Haase