Hammarbys mästare Jesper Eriksson avslutar karriären

Jesper Eriksson var med och vann Hammarbys första SM-guld och nyligen vann han SM-guld med Villa Lidköping. Nu väljer Örebrosonen att sluta med bandyn och vi på Hammarby Bandy skickar våra lyckönskningar till "Brechen".

Jesper ”Brechen” Eriksson tog under sin karriär SM-guld med Hammarby och Villa, detsamma gäller för World Cup och Svenska cupen som han var med och vann med båda klubbarna. I Hammarby var Jesper Eriksson i tio år, med en avstickare till Ryssland, och i Villa Lidköping blev det nio säsonger.
”Brechen” var en av de drivande mittfältarna i Bajen och när han lämnade för Villa lämnade han ett stort hål på mittfältet efter sig. Utöver bandyn var Jesper också en populär marknadssäljare i föreningen och fick många vänner bland våra sponsorer.

På Villa Lidköpings hemsida har Jesper Eriksson skrivit en text om sin karriär. Delar av den finns nedan, och hela texten finns att läsa här.

”Sedan kom jag till Hammarby efter gymnasiet där jag varken kunde laga mat, tvätta och ta hand om mig själv. De lärde mig att bli relativt vuxen och framför allt hur man skulle bli en elitidrottsman som jag inte hade en aning om när jag kom. Tänket, drivet och att man inte tränar för någon annan, man tränar för sig själv. Efter många år av silvermedaljer fick jag också vinna mitt och Hammarbys första SM-guld och det är en stund i min karriär som jag aldrig kommer att glömma och som jag är oerhört stolt över.”

Tack, Jesper!

Foton: Peter Jansson och Benjamin Thorén. För fler Hammarbyhistoriska bilder kan du gå med i HIF Historia på Facebook.