Hammarbys damer fortsatt obesegrade efter ny seger

Sent hörnmål säkrade femte raka segern för damlaget, som är enda obesegrade laget i allsvenskan södra.

Femte raka segern bärgades efter en 4-3 vinst mot Västerstrand/Spånga. Ett varmt väder gjorde isen trög och svårspelad, vilket visade sig i spelet i första halvlek. Svårt att driva boll och få till ett ordentligt spel. Västerstrand får in ett mål på frislag där deras anfallare påpassligt petar in ett inlägg och går in med en 1-0 ledning på oss.

I andra halvlek är det kyligare väder, vilket gynnar vårt spel. 1-1 kommer fem minuter in i andra halvlek när Ekaterina Luchinina gör sitt första mål i Bajen-tröjan. Vi tar tag i spelet ännu mer och minuter senare gör Inez Edenberg 2-1 efter passning från Sofia Forsman. Det tar inte heller lång tid innan trean kommer genom en magnifik soloräd av Sanna Rinnbäck. Västerstrand/Spånga väljer då att ta timeout, vi blir lite för avslappnade och släpper in två snabba baljor. Efter en taktiskt tagen timeout tar vi tag i matchen igen och efter 86 minuter gör Sophia Wikström det avgörande målet på en hörna slagen av Malin Ekström. Vi kontrollerar matchen hela vägen ut och vinner matchen välförtjänt.

Matchens lirare (på bilden) presenterades av vår sponsor Affärslogik och valdes till Cajza Stålheim i Västerstrand/Spånga och Sophia Wikström i Bajen.

Nästa helg åker vi på turné i Västergötland, med match mot Villa-Lidköping på lördagen och Vänersborg på söndagen.

/Love

Spelschema och tabell kan du nå här.