Hammarbys damer förlorade Zinkenpremiären

En efterlängtad dag var äntligen här: seriepremiär och det på Zinkensdamms is för vårt damlag, som ju har stora ambitioner. Dessvärre slutade matchen mot VSK U med en 4-2-förlust (2-0), inte helt olikt de matcher Hammarby hade mot Västerås SKs talanglag i fjol.

Lagledare Love Wiklund om matchen:

–En premiärmatch där vi stod upp bra som lag från första sekund men ändå hamnar i underläge. De får två mål på grund av ett ett kollektivt dåligt försvarsspel. I halvtidspaus pratar vi om styrspelet, att markera tydligare i närkamper och att det är vi som ska vinna boll. Sagt och gjort, ett tredje Västerås-mål kommer tidigt i andra från en genomskärare och vi tar timeout som konsekvens, säger Wiklund.

–Efter time outen får vi ett spel som vi kan vara stolta över och vi gör två mål innan de fastställer slutresultatet. Västerås är det enda lag som slutade ovanför oss i serien förra året, vi har fått ett kvitto på vart vi står, säger Love Wiklund.

Målskyttar i Hammarby blev Malin Ekström och Tova Anderhag Braconier, matchens lirare blev backen Anna Götselius. Nästa match spelas om en vecka, då i Uppsala mot Uppsala BoIS – matchstart kl 16.45.