Hammarby tilldöms böter för licensmissen

Hammarby Bandy tilldöms 25 000 kr i böter för "grov underlåtenhet av spelarlicenser". Resultatet i förlustmatchen mot VSK skrivs också om från 7-3 till 5-0-vinst för Västerås.

Tävlingskommittén kom i dag med ett beslut i ärendet om Hammarby Bandys misstag kring spelarlicenser. Ärendet initierades av tävlingskommittén då de ansågs finnas särskilda skäl att göra så.

Beslutet blev att matchen mellan Västerås SK – Hammarby, som vanns av VSK, omskrivs från 7-3 till 5-0-vinst för VSK samt att böterna till Hammarby Bandy blir 25 000 kr. Det sker således inga tabellförändringar mer än målskillnadsmässiga.

–Sen stunden vi upptäckte vårt eget misstag har vi varit väldigt besvärade. Vi vet var våra rutiner brast och kan inte annat än att be om ursäkt – till våra supportrar, till sporten i stort och inte minst mot våra egna spelare och ledare, säger klubbchef Carl Malm.

–Nu siktar vi på en häftig bandyvecka där de vädermässiga förutsättningarna för spel på Zinken ser perfekta ut, säger Malm.

Uttalande från tävlingskommittén:
–Det är både ovanligt och också allvarligt att en elitserieklubb visar den här typen av brister i sin administration kring spelarna. Det har varit svårt att reda i det som har hänt utifrån tävlingsbestämmelserna och därför har tävlingskommittén behövt extra tid för att komma till rätt slutsats, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

–Vi uppskattar Hammarby Bandys öppenhet och ärlighet kring ärendet och att detta förhoppningsvis leder till att andra klubbar ser över sina rutiner kring spelaradministrationen, avslutar Anna-Karin Larsson.

Den protest som lämnades in av Tellus behandlades inte av tävlingskommittén då den inte var korrekt utförd. I veckan spelar Hammarby tre matcher:
HIF-AIK, Zinken, onsdag 1:a december kl 19.
Broberg/Söderhamn, fredag 3:e december kl 19.
HIF-Edsbyn, Zinken, söndag 5:e december kl 14.

Du köper biljetter här.