Hammarby tackar nej till plats i Elitserien Dam

I april månad fick Hammarby IF Bandy en officiell förfrågan om att fylla en vakant plats som uppstått i Elitserien Dam inför kommande säsong. Vi är stolta över den fina prestation vårt damlag gjorde säsongen som gick, där man genom en andraplats i Allsvenskan Dam Södra tog sig till elitseriekval men fick se sig besegrade av ett IFK Rättvik (kvalet spelades i ett dubbelmöte, där Rättvik gick segrande ur båda matcherna, 9-3 och 7-4).

Laget har visat ett otroligt stort driv att utvecklas både under pågående säsong och i den eftersäsong som började strax efter säsongen var färdigspelad. Hammarby väljer idag efter moget övervägande att tacka nej till erbjudandet om plats i damernas elitserie 2023/24. Hammarby Bandy har, som långsiktig ambition, att damlaget på egna meriter ska kunna spela sig till en plats i högsta serien och etablera sig som ett stabilt elitserielag. Efter en snabb utredning och dialog tillsammans med laget görs bedömningen att det inte är rätt tajming för föreningen varken sportsligt eller resursmässigt att ta klivet redan nu.

Satsning för att Hammarbys damer ska spela elitseriebandy framöver

Föreningen fortsätter satsningen för att fortsätta utveckla och stärka spelartruppen, organisationen och ekonomin, så att vi är redo på alla nivåer när dagen för avancemang till Elitserien Dam äntligen kommer.