Hammarby skriver kontrakt med Samuel Helmerson

25-årige Samuel Helmerson har tränat med Hammarby sedan i september. Med tanke på det skadeläge som laget har så är nu Helmerson tillgänglig för spel - men målet är att han ska bidra även på sikt.

Hammarby är överens med försvarsspelaren Samuel Helmerson, och Helmerson är redo för spel omgående.

–Jag är svinpepp och har känt mig välkomnad sen första träningspasset. Nu vill jag vara med och bidra, säger Helmerson.

Helmerson är född -95 och spelade med Klim Tarasenko och Kasper Milerud i det framgångsrika Hammarbylag som 95:orna utgjorde på ungdomssidan. Efter det så gick Helmerson på bandygymnasium i Edsbyn, och spelade i juniorlandslagen. Som seniorspelare representerade Helmerson Hammarby ett år och hade sedan ett par elitseriesäsonger i Tellus innan han avslutade bandykarriären för en flytt till Kanada.

Väl tillbaka i Sverige (2018) har Helmerson spelat i Ulvarna (div. 2), men sedan i september har han tränat med Hammarbys a-lag. Tanken var att ha Helmerson stand by ifall covid-19-läget krävde ytterligare tillskott i spelartruppen, men anledningen att Helmerson nu är redo för spel handlar mer om det skadeläget som råder än corona-situationen.

Helmerson, vems moderklubb är GT/76, hade en paus från bandyn under sin tid i Kanada. En paus som kom efter bland annat skadebekymmer.

–När jag la av med bandyn så var det mycket skador, lite speltid. Det var mycket mer minus än plus. Nu har jag hittat kärleken och glädjen igen och tycker det är skitkul. Ges jag möjligheten att komma in i det här nu så kommer jag att ta den, säger Helmerson som har siktet inställt på att tillhöra Hammarby Bandy under längre tid än den här säsongen.

Samuel Helmerson kommer spela med nummer 99.