Hammarby segrade mot IFK Motala

I försäsongens nästsista träningsmatch vann Hammarby med 5-2 mot IFK Motala, på Gubbängen.

Gästerna gjorde första målet i matchen på ett skott från vänsterkanten – men Matteo Tuveson, bajenmålvakt för dagen, kunde några minuter senare bidra till kvitteringen när han på ett långt utkast frispelade Ivan Lebedev som gjorde 1-1. Tuveson var sedan stabil hela matchen och även fast Motala också gjorde 2-1 kom det mesta att handla om Hammarby i resten av första halvlek.

Inför knappt 100 betalande kunde hemmalaget kvittera på ett inspel från Robin Sundin, där David Jansson slog in bollen på volley. Därefter satte David Pizzoni en hörna, och just innan paus stod Kasper Milerud för matchens prestation när han utmanade flera blåklädda, dribblade förbi dem och sköt bollen ribba in. i stort var Hammarbys spel stabilt, disciplinerat och lojalt.

–Vi har bra koll på bollen och sen är det försvarsspelet som känns bra. Vi är nöjda med insatsen, säger tvåmålsskytten Jansson.

4-2 i halvtid blev till slutresultatet 5-2. Andra halvlek var tillbakadragen från Hammarby och därmed chansfattig. Enda målet kom efter ett försvarsmisstag från Motala, vilket gav David Jansson en raksträcka med boll, hela vägen till mål. Det ska sägas att Hammarby hade ett par chanser i slutet av matchen, bland annat en stolpträff av Adam Gilljam.

–Under andra halvlek tappade vi tålamodet lite och får inte så mycket klara lägen. Vi behöver få lite längre anfall och vara lite tyngre i sista tredjedelen. Det kommer framöver, säger David Jansson, med siktet inställt på genrepet mot AIK och seriepremiären borta mot Broberg/Söderhamn.

Här kan du köpa biljetter till genrepet mot AIK – gör det nu, begränsat antal plåtar.

Här kan du anmäla dig till vår bussresa mot Broberg/Söderhamn – 19 platser kvar.

Här kan du köpa säsongskort!

Matchstatistik:
Målskyttar Hammarby: David Jansson x2, David Pizzoni, Ivan Lebedev, Kasper Milerud
Assist Hammarby: Robin Sundin x2, Matteo Tuveson, Niklas Gifting
Hörnor: HIF 5, Motala 11
Skott på mål: HIF 7, Motala 5
Utvisningar: HIF 1 (Adam Gilljam), Motala 2

Foton från Romus Ramström: