Hammarby och Rättvik överens om övergång för Lucas Dalin

Lucas Dalin lämnar Hammarby Bandy för IFK Rättvik. Klubbarna är överens och Dalin skriver på för två år med dalaklubben. När det kontraktet väl löpt ut har Hammarby Bandy option på att skriva avtal med Dalin.

22-årige Lucas Dalin är klar för elitserie-nykomlingen IFK Rättvik efter att klubbarna nått en överenskommelse. Dalin gjorde under fjolåret 22 matcher i grundserien och två matcher i åttondelsfinalen. Flytten kommer efter att Dalin önskat ett miljöombyte.

 
–Vi tror att Lucas kommer att växa som människa och bandyspelare genom att göra detta klubbyte, och få en ledande roll i ett elitserielag, säger Henrik Möller i Hammarby Bandys styrelse- och sportutskott.
 
Lucas Dalin är fostrad i Hammarby Bandy och har gjort tre säsonger i a-laget.
 
–Såklart är det oerhört vemodigt att lämna klubben i mitt hjärta. Jag har alltid burit den grönvita tröjan med stolthet och glädje och jag hoppas att jag få göra det igen i framtiden, säger Lucas Dalin, vems hälsning till supportrar och förening går att läsa i sin helhet här nedan.
 
Dalin var även ungdomsansvarig i föreningen under året som gick; en roll som nu ska utformas på nytt.
 
–Lucas har varit väldigt uppskattad för sitt engagemang på ungdomssidan både som coach liksom i rollen som ungdomsansvarig på kansliet. Samtidigt är det bara andra året vi har någon anställd för att jobba med ungdomsfrågorna och för den föreningsutvecklingen, så vi lär oss fortfarande för varje säsong hur den organisationen ska se ut. Vi har börjat kolla på hur vi ska ersätta Lucas, säger klubbchef Jonna Nyman.
 
Herrlagets trupp inför säsongen 2023/24 består nu av 17 spelare, och du kan se hela truppen här.
 
Lucas Dalins hälsning:  

Efter tre år i världens vackraste förening är det nu dags för mig att testa på ett nytt äventyr. Oerhört vemodigt såklart att lämna klubben i mitt hjärta. Det är något jag drömt om väldigt länge att spela för min moderklubb i elitserien, och jag har alltid burit den grönvita tröjan med stolthet och glädje och jag hoppas att få göra det igen i framtiden.

Till världens bästa supportrar vill jag bara säga ett stort, stort tack. Ni har stått bakom oss oavsett vad i både med- och motgång. För en kille som mig, som själv stod på läktaren och hejade på för inte allt för många år sedan, finns det inget som slår att glida ut till ”Just idag är jag stark” en kväll på zinken. Det är något jag aldrig kommer glömma.

Sist men absolut inte minst vill jag också skicka ett stort tack till Pizzoni. En mästare både på och utanför isen som lärt mig massor. Grattis till en fantastisk karriär!

Tack för tre magiska år.

Forza Bajen!