Hammarby förlorade med uddamålet i en svängig match

Första mötet i åttondelsfinalerna mot Vetlanda BK slutade i en 5-4-förlust efter en dramatisk avslutning.

Hammarby inledde matchen på ett bra sett och hade flertalet fina målchanser under matchens första femton minuter. Vetlanda kom in i matchen mer och mer och kunde vara mer effektiva i det offensiva spelet. Hammarby fick gå till paus i 3-0-underläge. Även andra halvlek inleddes piggt, och Isac Karlsson fick in ett reduceringsmål efter bara 34 sekunder. Vi fortsatte starkt och fick in ytterligare ett reduceringsmål, och även då var det Isac Karlsson som hittade rätt. Just där och då i matchen kändes motståndarlaget väldigt darriga, och ett par minuter efter Karlssons andra strut så begärde dom time-out. Hammarby fortsatte jakten på kvittering efter time-outen och då stod Vetlanda BK:s målvakt Topi Peuhkuri för ett par fina räddningar.

Precis innan en timme av matchen hade gått var däremot kvitteringen ett faktum, när David Pizzoni satte en hörna. Resten av matchen var jämn och hade gått om chanser åt båda håll. Kring den 80:e matchminuten blev det ett spelavbrott på ungefär tre minuter pga skada på gulsvart spelare, vilket ledde till en tilläggstid på sex och en halv minut, Hammarby kom än en gång in i matchen när David Jansson satte en hörna i den 94:e matchminuten, men det räckte inte att hämta upp underläge fyra gånger under matchens gång, Emil Federov avgjorde matchen ungefär en minut senare, och efter det var tiden för knapp för att göra något ytterligare mål, även om chanserna fanns.

En svängig första match i åttondelsfinalerna och nu är det bara att ladda om för onsdagens möte, där Hammarby måste vinna för att ha chansen att spela mer i årets slutspel. Hammarby gjorde många saker bra i det första mötet men några billiga baklängesmål gjorde att Vetlanda kunde dra det längsta strået.

Här köper du biljetter till den andra matchen i åttondelsfinalen mot Vetlanda BK, onsdag 15/2 klockan 19.00, hemma på Zinkensdamms IP.

Matchstatistik Vetlanda – Hammarby 5-4 (3-0)
Målskyttar:
 Hammarby: Isac Karlsson x 2, David Pizzoni, David Jansson
Assist: Hammarby: Robin Sundin, David Brodén x 3
Hörnor: Vetlanda 1, Hammarby 11
Hörnmål: Vetlanda 1, Hammarby 2
Straffar: Vetlanda -, Hammarby –
Skott på mål: Vetlanda 13, Hammarby 16
Utvisningar: Vetlanda 3 x 10 min, Hammarby 1 x 10 min