Hammarby föll mot Vänersborg i snömatch

Ett snöfall som tilltog under matchen förstörde spelet på Zinken när Hammarby förlorade med 1-5 mot Vänersborg. Hammarby hade mest boll men Vänersborg hanterade förutsättningarna bäst. Chanserna fanns men Vänersborgs målvakt Kimmo Kyllönen storspelade.

I ett skadedrabbat Vänersborg fick tränaren Jesper Bryngelson snöra på sig skridskorna. Hammarby kunde ställa upp med ordinarie lag, idag var Edwin Nilsson och Olle Öijer var utanför truppen. Isen såg bra ut men inför matchen kom tyvärr ett lätt snöfall, som senare tilltog.

Hammarby inledde bäst och skapade en farlighet efter bara ett par minuter. Hammarby hade mest boll men Kimmo Kyllönen i Vänersborgsmålet dominerade i straffområdet. Vänersborgs första riktiga anfall kom efter tio minuter men Viktor Birgersson kunde ingripa. Vänersborg inledde målskyttet strax efteråt, när Linus Hagman satte 0-1 på en retur. Nio minuter senare kom 0-2 på ett långskott.

Ett tag såg det ut som om snöfallet skulle upphöra, men tyvärr var det bara tillfälligt. Trots snön gick det ganska bra att spela längs isen. Både Hammarby och Vänersborg bjöd på offensivt spel. När Hammarbys målchanser uteblev och Vänersborg började pressa mer på valde Misja Pasjkin att ta timeout. Vänersborg utökade ändå till 0-3 på en högerhörna, när Hagman gjorde sitt tredje mål för kvällen. Vänersborg drabbades av en utvisning och Hammarby skapade ett par hörnor. Men närmare än ett stolpskott precis innan paus kom inte hemmalaget.

Under pausen tilltog snöfallet, så ismaskinerna lyckades inte hålla isen snöfri när det var dags för avslag i andra halvlek. Men ett hopp tändes tidigt i halvleken när Kasper Milerud lyckades överraska Kyllönen med skott från straffområdesgränsen, 1-3. Hammarby fortsatte att pressa, men snön gjorde att det mest blev lyft. På en vänsterhörna var Hammarby nära en ny reduceringen, men tyvärr blev det stolpe ut. I Hammarbypressen fick Vänersborg sitt första anfall i halvleken, och det betydde 1-4.

Sista halvtimman blev planen alltmer ospelbar. Båda lagen satsade på långa uppspel och långa målvaktsutkast. Inget av lagen skapade några vassa farligheter. Men Vänersborg utökade till 1-5 när ett uppspel träffade Hagman, som fick bollen med sig och kunde sätta sitt fjärde mål.

För Hammarby gäller det att hitta tillbaka till de senaste matchernas framgångsrika spel. Nästa vecka väntar först bortamöte mot Sandviken på tisdag, innan det är dags för en ny fredagsmatch på Zinken mot Västerås. Förhoppningsvis med bättre yttre förutsättningar.

Matchstatistik Hammarby – Vänersborg 1-5 (0-3)
Målskyttar:
Hammarby: Kasper Milerud
Assist: Hammarby: –
Hörnor: Hammarby 5, Vänersborg 2
Hörnmål: Hammarby 0, Vänersborg 1
Straffar: Hammarby 0, Vänersborg 0
Skott på mål: Hammarby 12, Vänersborg 7
Utvisningar: Hammarby 0, Vänersborg 10 min
Publik: 1274

/Sten Haase
Foto: Romus Ramström / Stéfan Bertolotti