Hammarby föll i svängig match

Ett decimerat Hammarby förlorade bortamatchen i Söderhamn. Broberg vann med 8-6 i en match som svängde rejält. Hammarby ledde i paus innan Broberg fick en tremålsledning. Ändå var Hammarby var nära att hämta upp underläget.

Hammarby fick ett par sjukdomsfall innan matchen. Tom Nyström som ersatte Rimgård i AIK-matchen, var sjuk, liksom Niklas Gifting. Robert Rimgård väntar också på comeback efter knäskada. I stället anslöt Lukas Ahlqvist till Hammarby. David Pizzoni fick ta liberorollen och blev tredje liberon på tre matcher. Säkert satt AIK-matchen i onsdags i kroppen också. I Broberg saknades Rasmus Linder

Första halvlek inledde Hammarby med att hålla bollen inom laget i två minuter innan Axel Jansson lyfte upp bollen till Lucas Dalin som nätade till 1-0 från minimal vinkel. Så målvakten Max Bergström blev den förste Brobergsspelare som rörde bollen, när han fick ta fram den ur nätmaskorna. Men Broberg kvitterade snabbt till 1-1 när Jonas Engström fick stå obevakad i Hammarbys försvarsområde. Första hörnan fick Hammarby i tionden minuten, den blev farlig med tre returer, den sista gick tyvärr över. Hammarby hade störst bollinnehav och visade ett gott tålamod, samtidigt som båda lagen hade täta försvar.

Broberg tog också ledningen. Daniel Burvall Jonsson avlossade ett skott utifrån. Filip Mörkdal tvingades till retur och Engström satte sitt och Brobergs andra mål. Broberg kom till några farliga avslut och skapade ett litet övertag i matchen. Men ändå kvitterade Hammarby till 2-2. Ivan Lebedev kom fri på vänsterkanten och sköt hårt. Även denna gång stod Axel Jansson stod för framspelningen. Men det stannade inte där. David Jansson gav Hammarby ledningen igen, framspelad av David Broden. Och Lebedev sköt 2-4 utifrån, efter att Broberg slarvat med bollen på mittplan.

Andra halvlek var bara några minuter gammal när David Pizzoni blev utvisad, kanske för hög klubba. På frislaget efter reducerade Jesper Öhrlund med ett otagbart skott. Hammarby nätade, men målet dömdes bort efter en sen avblåsning för offside. Broberg höjde tempot och pressade högre upp. Tyvärr kom ett olyckligt självmål i samband med ett inspel, och matchen var på nytt jämn, 4-4. Broberg hade en lyckosam period och kunde utöka till 7-4 på tio minuter, sista målet kom på straff.

Matchen blev öppnare och lite mer fysisk, och det blev lite grinigare på plan. En timeout från Hammarby lyckades inte direkt förändra spelet. Men Hammarby fick en högerhörna när tio minuter återstod av ordinarie speltid, och David Pizzoni satte skottet i nättaket. Broberg fick en chans att avgöra matchen på en ny straff. Men Mörkdal, som storspelade hela kvällen, räddade Martin Söderbergs skott. Och i 90:e spelminuten åkte David Jansson mellan två backar och överlistade Bergström i målet. Reducerat till 7-6 när fem minuter återstod av tilläggstiden. Hammarby pressade på för kvittering. Men tyvärr fick Broberg sista ordet när Jaakko Hyvönen satte 8-6.

Hammarby svarade för en stabil insats i första halvlek. I andra tog Broberg över, kanske naturligt på grund av AIK-matchen och manfallet i laget. Filip Mörkdal var stabil i målet, David Brodén fick inte näta men slet hårt under hela matchen. Ivan Lebedev och David Jansson blev tvåmålsskyttar. Nu gäller det att ladda för söndagsmatchen, mot Edsbyn. Vi får hoppas att Nyström och Gifting kan vara tillbaka i spel då.

/Sten Haase

Matchfakta
Broberg – Hammarby 8-6 (2-4)
0-1 Lucas Dalin (2)
1-1 Jonas Engström (5)
2-1 Jonas Engström (19)
2-2 Ivan Lebedev (30)
2-3 David Jansson (33)
2-4 Ivan Lebedev (40)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3-4 Jesper Öhrlund (53)
4-4 (självmål) (61)
5-4 Martin Söderberg (69)
6-4 Jonas Engström (74)
7-4 Martin Söderberg (79)
7-5 David Pizzoni (82)
7-6 David Jansson (89)
8-6 Jaakko Hyvönen (92)

Publik: 1048
Hörnor 7-4
Straffar: 2-0
Utvisningar: Broberg 3 x 10, Hammarby 3 x 10