Hammarby föll i målrik match

Hammarby gjorde fyra hörnmål men föll ändå mot Edsbyn med 6-8, efter 1-2 i paus. I början av andra halvlek gick Hammarby upp i ledning. Men Oskar Wikblad kvitterade och Edsbyn tog över igen. En starkt spurt räckte inte till poäng.

Zinkensdamm bjöd på ett par plusgrader och uppehåll. I Hammarby var fortfarande Felix Nyman skadad och i Edsbyn saknades Joakim Svensk. Målvakter var Filip Mörkdal och Anders Svensson.

Edsbyn inledde första halvlek bäst, hade mycket boll och kontrollerade matchen. På sin andra hörna tog gästerna också ledningen. Hammarby täckte bra, men på returen höll sig Oskar Wikblad framme och stötte in bollen till 0-1. Det dröjde till nionde minuten innan Hammarby skapade sin första farlighet när Ivan Lebedev var nära att komma till avslut. Efter tjugo minuter jobbade sig Hammarby in i matchen. Lebedev tvingade Anders Svensson till en räddning. Men Edsbyn utökade ändå ledningen när Hans Andersson slog en öppnande passning till Simon Jansson som rann igenom och satte 0-2. Isen började bli sämre och båda lagen satsade på lyft. Edsbyn fick en jättechans att utöka men missade i avslutet. Med sekunder kvar av första halvlek fick Kasper Milerud bollen av Robin Sundin. Han satsade på ett skott och bollen ställde både försvar och målvakten Anders Svensson. En viktig reducering till 1-2.

Hammarby fick energi av det sena målet innan paus och öppnade andra halvlek starkt. Fem minuter in i halvleken fick Hammarby en vänsterhörna. Christoffer Fagerström fick en fullträff, bollen tog i nättaket och det var kvitterat 2-2. Och på en ny hörna ordnade Daniel Mossberg ledning 3-2 för Hammarby. Edsbyns bäste spelare Oscar Wikblad fick ett friläge men Mörkdal gjorde en jätteräddning. Men med halvtimman kvar kunde Wikblad ändå kvittera till 3-3. Målet gav Edsbyn ny energi och laget tog lite turligt ledningen när bollen sakta rullade in i Mörkdals mål efter ett frilag. Spelet blev mer öppet och båda lagen skapade chanser. Edsbyn utökade ledningen till 3-5 efter en spelvändning och Hammarby valde att ta timeout med kvarten kvar.

Det blev ingen direkt effekt av timeouten. Wikblad utökade till 3-6 nästan på avslag. Men hörnskyttet fungerade bra för Hammarby och minuten efter ordnade Robin Sundin reducering till 4-6. Efter en kontring utökade Edsbyn till en ny tremålsledning med tio minuter kvar av matchen. Hammarby gav inte upp utan Fagerström reducerade två gånger om till 6-7. Första gången på en hörna. Och sedan på Hammarbys andra spelmål när bollen serverades från Mossberg och Fagerström från nära håll stötte in bollen. Med sex minuter kvar jagade Hammarby för en kvittering. Men Mattias Hammarström fastställde slutresultatet 6-8, också det målet på hörna.

Hammarby gjorde ingen dålig match och offensiven fungerade väl med sex mål framåt. Tyvärr blev det för många mål bakåt för att få med sig nödvändiga poäng. Christoffer Fagerström blev tremålsskytt. Milerud, Mossberg och Sundin gjorde var sitt mål. Genom förlusten tappade Hammarby sin slutspelsplats eftersom Broberg avgjorde mot AIK i slutsekunderna. Nu krävs antagligen seger i slutomgången för att säsongen inte ska ta slut på tisdag, när Hammarby möter Sandviken i Göransson Arena.