Hammarby damer vann sjätte raka

Sjätte matchen, sjätte vinsten! Hammarby vann i Lidköping mot Villa Lidköping U med 3-2 efter att pånytt ha avgjort i slutminuterna med ett hörnmål. I morgon väntar ny match: borta mot Vänersborg.

79cf2f88-d016-4328-932d-e7fe3df77a4d.heic

Genom ett fint anfall längs vår högerkant sätter Villa 1-0 tidigt i matchen. Efter det kommer vi in i matchen mer och mer, och hade med lite mer flyt fått in ett mål innan halvtid, bland annat från alla hörnor. 0-1 står det i halvtid och vi bestämmer oss för att bli mer rejäla i vårt spel och gå in mer fysiskt på dem.

Sant som är sagt, vi visar helt rätt attityd på en gång. I 54:e minuten görs 1-1 av Inez Edenberg, välkänd målskytt för Villaspelaren då hon hängde fyra kassar i hemmamatchen mot dem i december, på en fin framspelning av Sigrid Sörbom. 2-1 kommer minuten senare genom en fin soloräd signerad Sigrids tvillingsyster Klara.

Vi har kontroll på matchen efter detta, men Villa har också ett vasst anfallsvapen: långa utkast från målvakten till deras nr 9, Ida Wikström. 2-2 kommer på detta sätt i 63:e minuten och sätter oss lite i gungning. 

I den 74:e minuten får vi en hörna. De som var på plats på Zinken i söndags vet att om Sophia Wikström (inte släkt med Villas 2-2-målskytt) står redo att skjuta så kan det innebära. Så även denna gången. Pang, boom, 3-2. Vi kontrollerar intill sista minut och vinner välförtjänt.

Matchens lirare blev Sanna Rinnbäck (bilden) som med ett enormt slit på mittfältet bidrog starkt till segern.

Nästa match är imorgon borta mot Vänersborg kl 12:15. Nu njuter vi av en natt i skön hotellsäng och laddar om för morgondagen!