Hammarby besegrade stillsamt Tellus

Inför drygt 200 åskådare i Gubbängen vann Hammarby med 3-1 (2-0) mot Tellus i säsongens andra träningsmatch. David Jansson blev tvåmålsskytt.

Hammarby hade ett kraftfullt bollinnehav mot ett lågt stående Tellus under majoriteten av matchen. De gultröjade motståndet fick en handfull sena återbud på grund av sjukdom (ej covid) och det krävdes inte någon djupanalys för att förstå att det var ett tajt jobb i försvaret som prioriterades hos Tellus. Även försvarsdisciplinen var av vikt för Hammarby, som ju åkte på storförlust i en träningsmatch mot VSK häromsistens.

Förmodligen är både lägren nöjda med utfallet, då Hammarby (mv Filip Mörkdal) mycket väl kunde ha hållit nollan i matchen, samtidigt som Tellus, med bl.a ett par debutanter, höll ihop sitt försvar med bravur.

Mål blev det dock för Bajen, i bägge halvlekar. David Jansson gjorde två i första akten och hade bud på ytterligare mål. Alfred Rustas hade också nätrassel efter en mycket fin nedtagning – men det målet blåstes av för offside.

David Janssons ord efter matchen:

–Det var ett steg framåt sen senast och jag tycker vi får till en del grejer vi pratat om i defensiven. Defensiven satt och vi kände oss trygga i det spelet. Nu ska vi få till offensiven så vi producerar mer framåt också, sa Jansson.

Bajens tredje mål gjordes av Robin Sundin på hörna. Noterbart där är att målet kom efter ett fint försvarsspel av just Sundin, som ledde till att han startade upp en kontring på högerkanten, som via Pizzonis framfart gav den målgivande hörnan. 3-1-målet kom i den enda perioden av matchen som Tellus hade en stark anfallsvilja.

Tellusmålet gjordes av Hammarbyfostrade Johan Hannegård, efter en fin assist av fjolårets Bajenspelare Fredrik ”Larry” Larsson.

Vi tackar alla 201 åskådare som var på plats – sanslöst nog den högsta publiksiffran för oss på år och dagar.

Nu väntar tre veckors hårdträning innan laget åker till Vänersborgsklubban Cup, 24-26 september. Därefter blir det ett tätt träningsmatchande innan säsongen drar i gång i slutet av oktober.

Publik, som i halvtid gör det något paradoxala i att ”gå ut för att värma sig”.