Hammarby Bandy går skilda vägar med tre spelare

Klim Tarasenko, Fredrik Larsson och Philip Åström lämnar Hammarby Bandy.

Hammarby Bandy tackar Klimenty ”Klim” Tarasenko, Philip Åström och Fredrik ”Larry” Larsson för sin tid i klubben.
Åström går till sin moderklubb Bollnäs medan Klim och Larry ännu inte gjort klart med ny klubbadress.
Nedan följer kommentarer från sportsligt ansvarige Viktor Karlsson.

Klim Tarasenko #8: Hade under föregående säsong svårt att anpassa sig och fick det inte att fungera spelmässigt. Klim, som kom från ryska ligan inför senaste säsongen, var i samförståelse med oss om att det bästa är att hitta en ny klubb för honom att utvecklas i. Hammarbyfostrade Klim är förhållandevis ung (född 1995) så vi får se vad framtiden har att utvisa, säger Viktor Karlsson.

Fredrik ”Larry” Larsson #23: Larry har varit hos oss tre säsonger och varit mer eller mindre ordinarie senaste två. För Larry kommer det bli lite svårt att få ihop i nästa säsong då han ska bli pappa och har ett jobb som han prioriterar och som inte fungerar optimalt med en elitsatsning. Larry är en enormt uppskattad kille, som föreningen kommer dra nytta av framöver oavsett. Vi hoppas att Larry kommer ha någon typ av roll i föreningen även framåt, men vi vet inte riktigt hur vi ska utforma den tillsammans, säger Viktor Karlsson.

Philip Åström #20: Philip hade svårt att få speltid hos oss och vi landade i att han behöver mer speltid för att utvecklas. Vi tror och hoppas att Bollnäs kommer vara bra för hans fortsatta utveckling, bland annat gjorde just Åström ett vackert solomål på Sävstaås i vintras och det är ju hans moderförening, säger Karlsson.

Vi återkommer med mer nyheter kring lagbygget 21/22.

(På bilden ser du t.v Klim Tarasenko, i mitten Fredrik ”Larry” Larsson och t.h Philip Åström)