Hammarby Bandy är en anrik klubb som kan vara stolt över meriterna

Hammarby Bandy är en anrik klubb som kan vara stolt över meriterna

Det råder inga tvivel om att Hammarby Bandy är en minst sagt klassisk klubb med fina meriter över tid. I den här artikeln lyfter vi fram några höjdpunkter i klubbens historia.

Visst – Hammarby Bandy missade slutspel den gångna säsongen och publiksnittet var relativt lågt. Bandyn som sport har det emellertid tufft nu och ser man till Bajens resultat avseende både sportslig framgång och publikintresse över tid så är något som imponerar.

Det är inte minst titlarna som sticker ut. Dels i form av två SM-guld (2013 och 2010), dels sett till det faktum att Hammarby Bandy har vunnit World Cup vid tre tillfällen (2009, 2001 och 1999).

Lägg därtill många slutspel där Bajen har gått väldigt långt och utmanat de bästa.

Hammarby Bandy – som har funnits ända sedan 1905 (!) – har spelat i högstaligan sedan säsongen 1995/1996, vilket inger respekt och säger en hel del om klubbens höga lägstanivå i modern tid.

Klubben har dessutom – vilket Sportbloggare.com uppmärksammat tidigare – ofta kunnat ståta med ett högt publiksnitt och en oerhört härlig inramning på hemmamatcherna, där Bajen Fans ofta gör ett suveränt jobb.

En annan imponerande detalj är att Hammarby Bandy är på sjunde plats i bandyns maratontabell och rätt så nära sjätteplatsen, något som klubben ska vara väldigt stolt över.

Hammarby Bandy har en stark grund att stå på inför framtiden. Inte minst med tanke på klubbens gedigna kultur, eminenta varumärke och faktumet att det i grunden finns ett stort intresse för Bajens bandyverksamhet.