Grattis till seriesegern: Samarbetslaget i P16A

Det nystartade samarbetslaget gjorde en mycket lyckad första säsong – och förlorande endast två av tolv matcher i seriespelet. Läs mer om samarbetet här.

Inför säsongen 21/22 inleddes ett samarbete i P16A mellan Hammarby, Helenelund och Spånga. Under säsongen har spelarna dels tränat i sina respektive klubblag och dels tillsammans i det sammansatta laget. Samarbetet har skapat fina förutsättningar med både träning och matchspel i ett utmanande och högt tempo. 

Kommentar om säsongen från tränarna Magnus Edin och Mikael Forslund:

Under serien har vi gått från klarhet till klarhet. Vår spelidé var att spela bandy med stor delaktighet både i det offensiva som defensiva spelet. Vi ville äga mycket boll, få fart på bollen genom laget och på så sätt kunna vara kreativa och skapa ett varierat anfallsspel. Riktlinjerna för försvarsspelet var styrspelet som började från vår topp och sedan fortsatte med delaktighet genom hela laget. Det nystartade laget vinner serien med endast två förluster av 12 spelade matcher. Detta ger mersmak och vi ser fram emot nästa säsong med detta gäng och siktar då på att utmana de bästa bandylagen i Sverige i P17-serien. Stort tack till spelarna och alla som varit delaktiga runt laget. Och, tack till alla tidigare tränare som lagt grunden och skolat dessa spelare på ett strålande sätt.”

Grattis alla inblandade till seriesegern!