Glada tillrop – låt oss fortsätta publiktillströmningen

Vi har under den första tredjedelen av säsongen haft en fin publiktillströmning till Gubbängens skridsko- och bandyhall samt självklart och framförallt: till Zinkensdamm. Läs följande uppmuntrande text inför lördagsmatchen!

Redan nu har vi sålt ungefär 1000 biljetter till Hammarby IF – Vetlanda BK på lördag kl 15. Om man jämför med åren innan pandemin så är det en jättebra siffra så här ett par dagar innan match.

Det är såklart något mycket hoppfullt för vårt Hammarby Bandy
– vår målsättning är självklart att se en fortsatt publiktillströmning i takt med att säsongen fortskrider och vi tar nya poäng i kampen om en kvartsfinalplats.

Vad har gått bra hittills i år?
Utöver fina Zinkensiffror mot IFK Motala respektive Bollnäs så har vi även haft två stycken supporterresor med fullsatta bussar: den ena till premiären mot Broberg/Söderhamn och den andra häromveckan mot Västerås SK.

Matcherna i Gubbängens skridsko- och bandyhall var inga kioskvältare intäktsmässigt, men gav oss ända nyttig information om hur vi ska arrangera eventuella hallmatcher. Uppsidan där är bland annat möjligheten att ta hand om företag som vill se Hammarby Bandy.

I Zinkentältet har vi bra inarbetade metoder, där en stor majoritet av personalen är ideell, ofta från vår egen organisation eller supportergrupperingar. Nuvarande Zinkentältet är ju upparbetat på nytt, efter det ekonomiska trassel som var för några år sedan. Säsongerna innan i år har inte gett några större intäkter, eftersom att det mesta handlat om att få verksamheten på fötter. Just vilken intäkt det kan sluta på i år vet vi ännu inte, men vi vet att det är ett mycket uppskattat inslag för många av er som går på matcherna, och det är nog så viktigt!

På läktarna har vi sett att många yngre har hittat till Zinken, och det är något som glädjer alla med bandyhjärta; de nya generationerna kommer bli avgörande för om bandyn lyckas vara en betydande del av svensk idrottskultur i framtiden. Vi har haft flertalet projekt för att locka ny publik – bland annat samarbetar vi med Stockholm universitets studentkår, något som gett dussintals besök från bland annat internationella studenter.

Dessutom kan vi se en del bekanta ansikten också, kolla i bilderna nedan, plåtade av Romus Ramström, så kan du hitta både en och annan guldtränare för Hammarby Bandy!

Nu väntar 2022:s nästsista hemmamatch. Skulle vi nå 2000 åskådare på lördag är det första gången sedan säsongen 2013/2014 som vi har tre hemmamatcher i rad i november/december med över 2000 åskådare. Vi pratar alltså om en liten milstolpe för föreningen! Vi ses på lördag – Hammarby IF mot Vetlanda BK, kl 15.00.

Gå på bandy på lördag – köp biljett till Hammarby IF – Vetlanda BK här