Gilljamhattrick när Bajen derbykryssade

Även i genrepet mot AIK stod Bajen pall mot förlustkolumnen, men återigen med en sen kvittering från motståndet. Försäsongen summeras med sex raka matcher utan förlust.

Sett till hela matchen kunde Bajen tagit hem segern, det säger i alla fall tremålsskytten Adam Gilljam:

-Vi gör ett helt okej genrep och borde vunnit matchen med tanke på den andra halvlek vi gör och de lägen vi har vid 3-2-ledning. Sen får dom en bra hörnträff i slutet, säger Gilljam.

Matchen började med en hög press från AIK och dom svartklädda tog också ledningen efter ett bolltapp från Bajen. Hammarby kvitterade genom Adam Gilljam, som kom att göra alla tre mål.

-Första halvlek är jämn men vi blir bättre och bättre. I andra halvleken är vi klart bättre, tycker jag. Sen så får vi två utvisningar och det sliter lite på oss.

Nu har vi sex raka matcher utan förlust. Det är ju träningsmatcher, men ändå imponerande. Vi har mött Vänersborg, Vetlanda, Sirius, AIK och Motala som alla är konkurrenter i elitserien. Kan man dra några växlar av det här?

-Nej, jag tycker inte man ska dra några stora växlar av träningsmatchernas resultat, säger Adam Gilljam.

Men om man vänder på det då, i de här matcherna som vi kryssat, vilket är fyra stycken, så har motståndarna kvitterat sent i dom. Är det något man ska vara orolig för, trots att det är i träningsmatcher?

-Nja, det är nog inget mönster man ska läsa in för mycket i heller, men absolut ska vi döda ett par av dom matcherna, göra ytterligare mål så att kvitteringen inte kan komma, säger Gilljam.

För din egen del då? Tre mål i dag, efter rätt många matcher där du gått mållös.

-Det har varit rätt tungt fysiskt. Eftersom vi inte spelat svenska cupen har vi kunnat träna hårt, länge. Det har ju tagit lite på orken. Självklart kul att bidra med mål idag, men det är inget som gör mig nöjd nu. Det gäller att leverera varje match och det är tillbaka på jobbet på måndag som gäller.

Genrepsderbyt sändes på youtube och sågs av omkring 300 personer, hela tiden. Noteringen på totalt antal tittare var över 1200 personer. Dessvärre krånglade strömmen i hallen så sändningen avbröts efter drygt en timme. Vi återkommer när vi vet var felet var, men det låg alltså inte hos produktionsbolaget, enligt rapporten vi fått. Både sändningen i sig liksom responsen från tittare har varit mycket positiv och vi hoppas på fler liknande projekt framöver. På läktarna var det 215 personer, varav i princip alla med grönvita sympatier.

Matchstatistik:
Målskyttar: Adam Gilljam x3
Assist: Melker Broberg, Ivan Lebedev, Lucas Dalin
Hörnor: 6-10
Skott på mål: 7-6
Utvisningar: 20 min (Felix Nyman, Melker Broberg) – 10 min