Gilljam inför VSK: ”Det är supportrarna vi vill vinna för nu”

Det blev en tung derbytorsk för Bajen i helgen, men skönt nog stundar en bra chans för revansch redan på onsdag. Hammarbys mittfältsmotor Adam Gilljam säger så här om derbyt och den kommande fajten mot VSK.

– Jag tycker det går att spela hyfsat bra i första halvlek mot AIK, men vi bränner våra målchanser. Vi skapar chanser, sätter inte dom, och sen slarvar vi på deras fasta situationer och sätter oss i ett dåligt läge. Sen i andra halvlek så kommer regnet och isen blir i princip ospelbar. Vi har lägen då också, men vi får inte in bollen och då får vi skylla oss själva, säger Adam Gilljam.

I slutet av matchen så lägger vi långa utkast och slår långbollar, på läktarplats blir det alltid en frustration över det spelet när det inte går vägen. Fanns det inget alternativ?

– Isen i andra halvlek är verkligen det värsta man kan spela på. Regnet lägger sig och fryser och det blir knottrigt. Det går typ inte att åka med bollen i såna lägen, den bara hoppar konstant. Tyvärr så är långbollar det enda alternativet.

Hur är revanschlustan nu hos dig och hos laget?

– Den är stor överlag. Det är j*vligt surt att torska trots stödet vi hade, och det är för supportrarna vi vill vinna nu. Då är det perfekt att möta Västerås på onsdag, för det brukar bli heta matcher mot VSK.

Hur ska vi vinna mot Västerås?

– Vi ska göra våran grej, men sen får vi väl se vad det blir för förutsättningar för det finns ju risk för en ny krigarmatch på grund av nederbörd. Vi ska ta tag i taktpinnen. Vi gjorde en riktig pissmatch i Västerås tidigare i säsongen också, men den har vi släppt helt. Nu gäller det bara att vinna och ta sig in på vinnarspåret, det är vårat fokus, säger Hammarbys nr 40, Adam Gilljam.

Köp biljetter till HIF-VSK, onsdag 11 december, här

/CL