Gifting om VSK borta på tisdag – ”Det blir en tight och fartfylld match”

Det är dags för en Bajenvinst i Västerås säger Gifting. Ett tight försvar och bra tryck på läktaren är nyckeln till seger borta i Västerås.

Har första tiden i Bajen levt upp till dina förväntningar och i så fall på vilket sätt?

Min första tid i Bajen har varit helt fantastisk. Mina förväntningar var att jag skulle komma till världens finaste klubb och det har den verkligen levt upp till, säger en nöjd Gifting.

Västerås borta, ditt senaste lag och en traditionellt extra laddad match! Hur känns det?

Matcher mellan Bajen och VSK har alltid varit lite speciella. När jag spelade i VSK var det alltid lite speciellt att möta Bajen, men nu är jag stolt att representera Bajen. Det är som storebror-lillebror mellan lagen. Klart man vill slå storebror nu. Sen var det väldigt länge sedan Bajen slog VSK i ABB Arena så det måste vi se till att det bli ändring på. Till sist är det alltid extra kul att få slå sina gamla lagkamrater. Allt detta gör att jag är extra taggad inför matchen på tisdag!

Och nu med publik! Vad säger du om det?

-Det är ju så klart en extra boost för oss spelare. Bara bussen som åkte till Sandviken gjorde sjukt mycket. I alla fall för mig. Vi hörde ju Bajens fans bra mycket mer än vad vi hörde sandvikarna. Det var samma mot Tellus. I Västerås kommer det bli ännu mer liv då VSK´s fans sjunger de med. Så det kommer bli högljutt och livat och det tänder oss spelare lite extra. Det kommer bli en helt annan inramning på den matchen, säger Gifting.

Vad ska ni, enligt dig, göra för att slå Västerås på tisdag?

-Vi ska åka till Västerås med en djävla tight defensiv! Håller vi defensiven till 100% så löser vi offensiven. Det vet vi att vi kan. Så vi måste ha tålamod både när de har bollen, men även när vi har den.

Vad kommer du själv göra för att se till att ni vinner?

-Jag får lyfta fram mitt pannben i defensiven och slita hårt med att täppa till på mitten. Visst kommer jag få hjälpa till i offensiven, men mitt prio kommer nog att ligga på defensiven, konstaterar Niklas.

Vad ska ni se upp med när det gäller Västerås?

-De är väldigt skickliga på att hålla bollen på en sida och sedan försöka slå in den i mitten. De vill gärna gå runt på kanten, ta sig ner mot kortlinjen och där antingen söka hörna eller slå in den i straffområdet där de har spelare som är skickliga på att slå på volley och bara ta hand om bollen. Men deras stora styrka är att de spelar som ett lag. Visst har de många individuellt skickliga spelare, men det är som lag de är riktigt farliga.

Vad tror du det blir för typ av match?

-Jag tror det blir en fartfylld och jämn match. Inget av lagen kommer att sticka iväg resultatmässigt. Vi kommer nog att känna på varandra ett tag innan något lag börjar ta risker. Jag tror på en tight och fartfylld match!

Det finns platser kvar på supporterbussen. Vad vill du säga till fansen? 

Historiskt sett är det alltid bra matcher mellan Bajen och VSK oavsett om det är på ABB arena eller på Zinken. Men nu är det också dags för Bajens supportrar att komma och överrösta VSK´s supportrar. Det betyder massor för oss spelare att ha er i ryggen. Så se till att följ med bussen och stötta oss, avslutar Gifting.

Mer information och bokning till morgondagens (9/11) bussresa hittar du här!

Kort om Niklas Gifting

Niklas Gifting har sitt ursprung i GT76 och gick sedan bandygymnasiet i Västerås. Det blev tre säsonger i VSK innan han kom hem till Hammarby inför denna säsong. Som spelare är han en defensiv mittfältare och syns därför sällan i den officiella statistiken men ser till att det blir svårt för motståndarna att ta sig fram på mitten. Han har nummer 28 på ryggen nu när han representerar Hammarby Bandy.

/Mats Öström