Fredrik Lönn är klar för Hammarby Bandy!

Välkommen till Hammarby Bandy, Fredrik! Hur känns det?

Tack så mycket! Det känns jäkligt kul, min sambo och jag har under några år pratat om att flytta till Stockholm, så beslutet i att flytta hit är egentligen helt oberoende på bandyn, men jag stängde inga dörrar och var ändå tydlig med att jag ville fortsätta spela bandy. Hammarby visade sitt intresse och det här kändes som den helt klart bästa lösningen. Sen är det en lite spänd känsla nu, i och med att allt det här är så pass nytt, men jag känner mig jäkligt motiverad och ser verkligen fram emot att börja spela och utvecklas vidare här.

Hur har din karriär sett ut så här långt?

– Jag är född och uppvuxen i Motala, började spela i bandyskolan där, så jag har gått hela trappan i moderklubben. Totalt har jag gjort 12 eller 13 säsonger med a-laget, dom tre senaste som lagkapten. Lite osäker på hur många säsonger jag har gjort totalt. Tiden går fort när man har kul, haha, säger Fredrik.

Kan du beskriva dig själv som bandyspelare?

Alltid svårt att beskriva sig själv, men jag är en tvåvägsspelare, jag gillar att jobba hårt och jobba för laget, vill gärna vara delaktig i både det defensiva och offensiva på mittfältet. Jag har ett hyfsat tryck på skridskorna och vill säga att jag gillar att spela enkelt och jobba för laget i det stora.

Har du bra koll på laget du kommer till, och vad känner du att du vill bidra med?

Ja, men det tycker jag ändå, bandysverige är så pass litet och man har ju mött varandra rätt många gånger, det är rätt intimt på så sätt och det känns som att alla har rätt bra koll på varandra. Så sett utifrån känns det som att jag har bra koll spelarna här men det blir det såklart annorlunda att börja spela tillsammans med dom, det kommer ju bli helt nytt. Men jag ser verkligen fram emot att lära känna grabbarna och komma in i gänget och i spelet som spelas här.

Jag vill bidra med det jag är bra på, jobba hårt och vara en jobbig spelare att möta, vill kunna vara med i spelet över hela banan, och vara med och hota både framåt och bakåt och helt enkelt bara vara med och bidra i lagmaskinen. Jag kommer göra allt i min makt för att hjälpa laget och klubben och vinna matcher, genom att jag kommer sälja mig dyrt i form av hårt jobb och en hög vilja, säger Fredrik, som under säsongen 22/23 gjorde sina första framträdanden i a-landslaget.

Zinkensdamms IP som hemmaplan framöver, hur känns det då?

Det ska bli häftigt! Det har alltid varit kul att komma hit som bortalag, det är ett speciellt drag här, och arenan har en häftig placering. Så det kommer bli jäkligt skönt att få representera hemmalaget, det finns ett starkt engagemang bland Hammarbys supportar så det ska bli kul att få känna det i ryggen framöver!

Berätta lite mer om varför valet föll på Hammary Bandy?

Som tidigare nämnt så var ju det stora att vi ville flytta till stan, innan jag visste vad det fanns för intressenter så kändes Hammarby som mitt klart bästa alternativ, det är en häftig klubb och jag gillar verkligen engagemanget och draget som finns här. Nu känns det som att jag hamnat i en klubb som vill framåt, och bilden jag har fått nu är att det finns ett jäkla driv att utvecklas här, så det känns skönt och tacksamt att redan ha fått en ny klubb att spela i, avslutar Fredrik, som kritat på ett kontrakt på 1+1 år.

Varmt välkommen till Hammarby Bandy, #24 Fredrik Lönn!

Chilli.se

Denna nyhet presenteras i samarbete med Chilli.se – Fynda bland mängder av gardiner till nedsatta priser!

/Gustav Wall