Fredagens match mot Edsbyn inställd

Den tilltänkta hemmapremiären på Zinken mellan Hammarby och Edsbyn kommer inte att spelas då isen inte hinner bli spelbar.

Idrottsförvaltningen meddelar att det med rådande väder är omöjligt att göra en spelbar is på Zinkensdamm. Hammarby Bandy kommer därför att spela även matchen mot Edsbyn på ett reservdatum, den här gången förmodligen på söndag den 5:e december. (VI ÅTERKOMMER INOM KORT MED FASTSLAGEN TID/DATUM.)

Hammarby Bandy hade vid spelprogrammets schemaläggning en önskan om att förskjuta hemmapremiären just p.g.a osäkerheten över isen. Det innebar att det satta spelschemat inte hade en hemmamatch förrän i omgång tre (matchen mot ÖSK, som ställdes in förra fredagen).

Matchspel i Gubbängens skridsko- och bandyhall är inte ett alternativt då tre andra elitlag spelar där. Hallschemat är hårt belamrat av matcher och träningar från alla Stockholms bandyföreningar, och det är väldigt komplicerat att göra förändringar på redan lagda bokningar.

Det förändrade spelschemat innebär nu två hårt belastade perioder får vårt herrlag, med bl.a tio matcher på tre veckor. Det kommer försämra publiktillströmningen till Zinken och möjligtvis även påverka det sportsliga.

Vi återkommer i frågan om Zinkensdamms is och kan i nuläget inte göra mer än att beklaga den plötsliga förändringen som nu kom, med allt vad det kan innebära för våra supportrar, samarbetspartners och alla andra engagerade. Nu fokuserar vi på kvällens bortamatch mot VSK – klockan 19.00 i Västerås.

Sen tidigare har Hammarby-Örebro SK flyttats från 5:e november till söndag 21:a november. Avslag klockan 13.00 på Zinkensdamm. Den just nu inplanerade hemmapremiären är Hammarby-Villa Lidköping, fredag 19:e november, kl 19.00 på Zinkensdamm.

För kontakt: Hammarby Bandys kansli – 08-42 88 752 eller info@hammarbybandy.se