Från 8 till ∞ – säg adjö till covid-19 i kväll!

Matchen mot Motala blir förhoppningsvis den sista med restriktioner på flera år, om inte för alltid. Om vi får bestämma blir tisdagen ett avsked till 704 dagars pandemi.

Det här två åren av pandemi har påverkat oss alla och vårt sätt att leva. För vissa har det förändrat hela livet, av allt från mindre personliga anledningar till stora tragedier.

För Hammarby Bandy är det fortfarande omöjligt att säga just hur kraftfullt vi som förening har påverkats i svallvågorna av pandemin – det är en analys som inte kommer kunna göras på länge – men vi kan konstatera att det varit hundratals olika oväntade processer, oftast negativa. Exempelvis isen som smältes på Zinkensdamm i fjol eller de otaliga matcher i år som ställts in, några med bara timmars framförhållning.

Om man ska sätta en siffra på pandemin så är det i vårt fall 8. Varför? Jo, det har varit begränsningar på 8 personer vid borden i Zinkentältet, det har varit 8 personer på läktarsektioner och till och med perioder av bara 8 personer på hela arenan.

Men vrider man på 8:an så får man tecknet för oändlighet, och det är det vi vill att Hammarby IF ska vara och förbli. För nu är det bara timmar kvar till restriktionerna i Sverige hävs, och Hammarby står fortfarande starkt. Ett Hammarby som funnits längre än någon på jorden levande människa, ett Hammarby som förhoppningsvis ska leva och verka i det som för oss blir oändlighet och evighet.

Så kom till Zinken i morgon och säga hej då till restriktionerna och, ta i trä, hela covid-19-pandemin.

För, förhoppningsvis, sista gången behöver du visa covidpass för att gå in i Zinkentältet. Eftersom det är en utearena råder inga andra restriktioner den här tisdagen, men alla pandemins förhållningsregler gäller evenemanget ut.

Utanför huvudentrén kommer vi att sälja de säsongskort vi har kvar för 300 kr st. Det ger dig möjlighet att se morgondagens match PLUS de fyra hemmamatcher som väntar med start på söndag mot VSK, och med slut lördagen den 19:e februari mot Sandviken. Kortet ger dig dessutom tillträde till eventuellt slut- eller kvalspel.

Information om evenemanget:

Matchstart: kl 19.00
Entréer och Zinkentältet öppnar kl 17.00

Matchvärd: MA Eventsäkerhet

“Vill du ha ett seriöst säkerhetsföretag som håller måttet till ditt evenemang eller verksamhet? Tveka då inte att kontakta oss. MA Eventsäkerhet är ett företag som drivs av familjen Magnusson som är genuina Hammarbyare. Rabatt till grönvita är en självklarhet”.

Biljetter kan du köpa här.

En hyllning till Ronnie Hellström kommer ske innan matchstart.