Formsvagt Bajen förlorade i Frillesås

Hammarby och Frillesås huserar kring samma positioner och matchen var således lite extra viktig. Dessvärre för Bajen slutade det med Frillesåsseger, 7-2. Nu gäller det att mobilisera inför torsdag när Vänersborg besöker Zinken.

Segern gör att Frillesås passerar Bajen och vi är nu på negativt kval med tre poäng ner till nedflyttning och likadera tre poäng upp till åttondelsfinal. Den här matchen var den första på andra hälften av årets elitseriespel; 14 matcher återstår.

–Vi är sköra just nu, vi måste tvätta bort det här dåliga självförtroendet, vi är ett bra lag så vi behöver inte vara nere i källaren med dåligt självförtroende. Vi vet vad vi kan prestera men i dag fick vi inte ut det alls, sa Hammarbys tränare Jonas Lindqvist i SportbladetPlay efter matchen.

Frillesås tog ledningen på hörna och utökade till 2-0 med ytterligare en hörnträff. 3-0-målet kom olägligt innan halvtidspausen och såg märkligt ut: ett skott från vänster, eller om det var ett inspel, slutade med nätrassel, gissningsvis styrdes bollen in lite olyckligt via Bajenspelare.

Inför andra halvlek var det en Hammarbyanstormning för att rädda poängen som förväntades, men i stället blev det 4-0 till hemmalaget. Då trampade Hammarby igång och hade en bra period i matchen där David Jansson gjorde två mål, det andra väldigt vackert där han volleystyrde bollen förbi utrusande målvakt.

Bajen trummade sedan sig fram till ett par fina reduceringslägen men skotten gick inte in. Flertalet utvisningar drabbade bägge lagen under sista kvarten men målmässigt blev det bara hemmalaget som hittade rätt med tre raka till slutresultatet 7-2. Sista målet kom efter att Hammarby skjutit en straff utanför och Frillesås kontrat in vad som blev ett utropstecken för deras kväll. För Hammarby gäller det att mobilisera inför ett fortsatt tätt matchande, med bl.a hemmamatch om två dagar.

Stötta Bajen på torsdag: Hammarby-Vänersborg, Zinkensdamm kl 19. Plåtar finns om du trycker på bilden.