Förlust mot Bollnäs

Att spela två matcher inom loppet av nitton timmar så här tidigt på säsongen är givetvis krävande. Det fick Hammarby erfara under lördagen då det blev förlust mot Bollnäs med 2-5 (1-4). Första halvlek blev ändå tempostark med Bollnäs som det klart effektivaste laget. Christian Mickelsson förvaltade två frilägen i början på matchen bakom Micke Svensson som hade fått chansen den här dagen mellan stolparna och klarade sig med fullt godkänt betyg. Ett av få glädjeämnen i första halvlek var Ilja Grachev snygga reducering men Bollnäs gick till halvtidsvila med fullt rättvisa 4-1.

I andra halvlek gjorde Bollnäs snabbt 5-1 och matchen gick lite i stå. Hammarby förde dock spelet och gjorde verkligen ett försök att komma ikapp men skärpan och orken fanns inte riktigt där. När det var tio minuter kvar gjorde nyförvärvet från Vetlanda Pontus Blomberg 2-5 men närmare än så kom inte Hammarby den här dagen.

Totalt sätt en lyckad Hälsingeutflykt med två nyttiga matcher i bra tempo. Det finns definitivt tendenser att det kommer blir ett roligt år för söderbröderna, nu hoppas vi bara att Ivan Lebedev får sitt arbetstillstånd och ansluter till laget. Nu väntar en träningsperiod innan träningsmatchen mot Falu BS den 15/9 kl 13.40 i Göransson arena i Sandviken.

Text: Stefan Magnusson