Förlust i Västerås

Det blev ytterligare en tung förlust på fredagskvällen då Västerås SK vann med 4-2 (2-1) i ABB-arena.

Nej det gick inte den här gången heller. Förlust med 2-4 trots stundtals bra spel från bortalaget.

Matchen började med tre bra chanser för Hammarby och ledningsmålet i den tjugonde minuten genom Christoffer Fagerström kom helt logiskt. VSK kvitterade tyvärr omgående genom Elias Engholm (nyförvärv från AIK) innan samma spelare slog en straff mitt på Filip Mörkdal. Dock kunde Niklas Gifting göra mål på hörna för VSK innan det var Fagerströms tur att missa en straff. Förvisso en bra straff men duktige Henrik Kjellsson kunde göra en snygg räddning.

Andra halvlek började bra när Daniel Mossberg dunkade in en hörna, därefter kopplade bortalaget ett visst grepp om matchen men helt plötsligt var Robin Andersson sopren efter en räknemiss av Bajenförsvaret och gjorde 3-2 och matchen började glida iväg för Bajen. När VSK fick två man utvisade kändes det som att en kvittering var på gång men precis som i derbyt senast så skapade man egentligen ingenting i det numerära överläget. När sedan Joel Engström gjorde 4-2 var den här kvällen förstörd.

På onsdag möts lagen igen på vår riktiga hemmaplan Zinkensdamm och det känns trots allt som att vi har någonting på gång.

Magnusson