Förlust i Västerås

Stark start av Bajen räckte inte mot den förmodade toppkandidaten Västerås SK som vann matchen med 7-3 (vilket senare skrevs om till en "skrivbordsseger" för VSK med siffrorna 5-0.

På grund av ett adminstrativt fel från Hammarby Bandys organisation straffades Hammarby med en ”skrivbordsförlust” i den här matchen. Västerås SK – Hammarby har i böckerna alltså loggats som 5-0-vinst för VSK, snarare än den spelade matchen som slutade 7-3.

Matchrapport:

Hammarby inledde starkt och tog ledningen redan i matchens första minut, målet gjordes av Kasper Milerud som är i fin målform. Trots förlusten bjöd Bajen periodvis på riktigt fint bandylir och kunde skapa många farliga målchanser, första halvlek var jämn och hemmalaget ledde med 4-3 i paus. Men i andra halvlek var Västerås det starkare laget och kunde vinna matchen med 7-3.

Huvudtränare Jonas Lindqvist säger följande efter förlustmatchen i Västerås:

Vi börjar jättebra och tar ledningen både en och två gånger. Jag tycker vi gör en gedigen första halvlek. Vi har en god stämning och ett bra go i vårt spel. I andra börjar vi också bra, jag känner dock att vi behöver jobba lite mer på bollhållning och värdera våra anfall. Vi går lite för tidigt, vi behöver jobba på att flytta våra motståndare och vara mer noggranna i vår offensiv, vi blir lite straffade där eftersom vi sprider lite bollar omkring oss, vilket leder till att dom kan kontra. Vi har chanser till åtminstone ett kryss tycker jag. Så det är lite surt, ändå en bra insats av grabbarna som sliter hårt i nittio minuter.

Nu väntar ett ofrivilligt matchuppehåll på en vecka för Hammarby.

–Det är såklart inte optimalt att vila så pass länge till nästa match (det i och med att Hammarby Bandy fått ytterligare en match uppskjuten p.g.a Zinken inte har is), sen kommer det blir så jäkla tajt när vi väl får sätta igång att spela matcher. Så det är ju inte till vår fördel. Det sliter otroligt mycket med resor och matcher varannan dag, avslutar ”Linkan”.


Publikantal i ABB Arena: 1045

Hammarbys målskyttar: Kasper Milerud, Axel Jansson och Niklas Gifting.

Hammarby spelar sin nästa match onsdag den 17:e november, borta mot Vänersborg. Fredagen 19:e november är det sedan en tilltänkt hemmapremiär när Villa Lidköping kommer på besök. Köp biljetter här.