Förlust i Söråker för damlaget

Hammarbys damlag förlorade bortamatchen mot topplaget Söråker med 6-3 efter en inledande svag halvtimme.

Målvaktsbrist denna gång gjorde att först Edenberg och sedan Tove Eriksson delade på målvaktssysslan. Inez fick mest att göra men räddade vad hon skulle och kunde. Tove var sensationellt bra och hade lite mer försvarsstöd.

Söråker startade med ett högt presspel som Hammarbytjejerna inledningsvis hade svårt att hantera; laget blev tillbakapressat och tappade olyckligt boll i några avgörande situationer. Duktiga Esther Wirgén satte ett reduceringsmål men det rann ändå iväg till 4-1 efter 30 minuters spel. Sakta men säkert kom sedan Hammarby allt mer in i matchen. Tove spelade snyggt fram Emma Dalin till 4-2-reduceringen och Sofie Zachrisson satte efter ett eget genombrott till 5-3 strax före paus. Zackes hade innan dess också en snygg volleyträff i mål som tyvärr men korrekt blåstes av för hög klubba.

I andra halvlek spelade Hammarby med mer fart, bättre rörlighet och ett mer distinkt styr- och försvarsspel. Och trots Olivia Dahlstens och Zackes fortsatt framträdande roller på mitten och att Hammarby kom till flest avslut, gjorde Söråker halvlekens enda mål i och med att Hammarbystraffen strax före slutet gick utanför.

Utöver Hammarbys utjämnade och bättre spel var halvlekens behållning Sanna Rinnbäcks snygga framspelning och Emma Dalins höga energinivå och fina bollbehandling.

Söråker vann rättvist men Hammarbytjejerna ska ha all heder över hur de kom tillbaks in i matchen, hur de slet och stod upp för varandra och laget. Det är returmöte på Zinken lördag den 11 januari.