Förlust i första World Cup-matchen

Hammarby inledde World Cup-spelet med en förlust mot Broberg med 3-1.

Sett till matchen hade Hammarby tillräckligt med målchanser för att vinna. Tyvärr ville bollen inte in förrän i den sista matchminuten. I stället var det Brobergs Vadim Arkhipkin som blev matchvinnare med en fin assist i första halvlek och ett solomål till 2-0 i början på andra halvleken.

Hammarbys mål gjordes av Ted Bergström som pangade in ett skott just när övertiden hade startat. Därefter gjorde Broberg 3-1 efter en kontring när Hammarby gick fram i en kvitteringsjakt.

I första halvlek spelade Hammarby stundtals bra och kontrollerade spelet. Nära mål var våra grönklädda på en vänsterhörna som Robin Sundin klappade till på, men målvakten gjorde en benparad. Därefter hade Hammarby ett antal hörnor till, och även ett fint anfall som avslutades med en finurlig styrning från Adam Gilljam, dessvärre med resultatet av en ny målvaktsräddning.

Jonas Nygren gjorde 1-0 för Broberg/Söderhamn ett par minuter innan halvtid. Just innan paus var det nära att bli 2-0 men Max Bergström gjorde en fantastisk räddning på ett Brobergfriläge – något som verkar vara en specialitet hos den nya Bajenmålvakten, för en liknande parad gjordes han i senaste träningsmatchen mot Jenisej.

I andra halvlek radade Hammarby upp hörnor (åtta totalt i matchen), dessutom hade Bajen ett flertal bra chanser där bolluslingen hoppade och for tillsynes överallt förutom in i mål.

Nya tag: i morgon väntar Dynamo Moskva, och på fredag avslutas gruppspelet med derby mot AIK.

/CL