Förlust för damerna i första matchen

IFK Rättvik var numret större i den första av två matcher i elitseriekvalet och kunde till slut vinna med 9-3. Matchrapport från lagledare Love Wiklund här:

Förlust i första matchen..

Vi kliver in i matchen med en hög press, där matchen börjar böljande. I den 13:e minuten kastar målvakt Alva Barvaeus ut långt till Stella Wallin som åker sig solo och gör mål. Vi hinner knappt smälta målet innan Rättvik kvitterar på avslag. Fem minuter senare sker en identisk sekvens: Alva kastar ut till Stella som gör mål, kort efter vårt mål kvitterar återigen Rättvik. Matchbilden börjar sätta sig mer och mer, Rättvik tar över spelet mer och mer och får även utdelning. Det resulterar i en 4-2 ledning till Rättvik i halvtid.

Vi går ut från paus med en känsla av att vi är med i matchen, men med lite mer distinkthet i spelet. Rättvik är dock numret för stort idag och det rinner tyvärr iväg till en 3-9 förlust.

Nya tag på fredag på Zinken – vi hoppas på en fin uppslutning på läktarna!

På fredag kväll 19.00 spelas den avgörande matchen, på Zinkensdamms IP. Fri (eller valfri) entré gäller och vi kommer hålla en ”lightvariant av Zinkentältet” öppen i VIP-rummet. Vi öppnar klockan 18.00.