Följ tjejernas framgångar i jakten på SM-final!

I helgen spelas omgång två av Flickallsvenskan norra i Uppsala. Hammarbys F17 lag är efter den första omgången fortfarande obesegrade efter flera fina prestationer.

En del av Hammarby Bandys vision är att långsiktigt utveckla flickbandyn, både inom den egna föreningen och med förhoppning om att det ska gynna hela Sveriges flickbandy. Arbetet grundlades av ideella ledare för många år sedan i bandyskolan och de flickorna som var med redan då har nu vuxit upp till de bandyspelare som representerar Hammarby i Flickallsvenskan (F17). Laget är sedan förra säsongen ett Stockholmssamarbete tillsammans med SBBK. Majoriteten av spelarna har fått hela sin bandyutbildning i Hammarby.

Laget består av spelare födda 2005-2007, många av spelarna i F17-laget är dessutom bärande i stommen av vårt seniorlag i Damallsvenskan. Hammarby Bandy/SBBK F17 spelar i Flickallsvenskan. Serien är uppdelad i två grupper, där Hammarby/SBBK spelar i den norra gruppen tillsammans med Västerås SK, Team Västernorrland, Västanfors/Edsbyn och Uppsala BoIS. Matcherna spelas i form av sammandrag i 2 omgångar där varje lag möter alla lag inom den egna gruppen i varje omgång. Den här säsongens första omgång spelades i Söråker 29-30 december och tjejerna lyckades med en fantastisk prestation att gå helt obesegrade genom hela omgången.

Resultat omgång 1:
Hammarby-VSK: 6-5
Hammarby-Team Västernorrland: 7-0
Hammarby-Västanfors/Edsbyn: 4-3
Hammarby-Uppsala BoIS: 1-0

Spelarna själva säger att nyckeln till framgångarna var att de gick in i varje match med en tydlig spelidé och genomförde planen tillsammans som ett sammansvetsat lag. Med 18 mål på 4 matcher och 9 unika målskyttar är det ingen tvekan om att de spelat en rolig och fartfylld bandy som man bara får se när laget verkligen lyckas inkludera alla i anfallsspelet. Hammarbys målskyttar i omgång 1 av Flickallsvenskan: Stella Wallin (7), Greta Jonsson (2), Sigrid Sörbom (2), Tyralie Öijwall (2), Kerstin Hagedorn-Novik (1), Linkan Ekström (1), Tyra Wiik (1), Klara Sörbom (1), Märta Götselius (1).

Nästa omgång spelas i Uppsala 14-15 januari. Några enstaka hammarbyfans letade sig till Norrland och bevittnade delar av bragden i omgång 1, nu ser tjejerna fram emot att nästa omgång spelas lite närmre hem och hoppas på att det kan betyda ytteligare stöd från läktaren. Efter grundspelets två omgångar avgörs kampen om SM-tecknet genom att högst placerade laget i respektive grupp möter tvåan i andra gruppen i seminfinal, vinnare (enligt UEFA-modellen) spelar final i Uppsala på Studenternas 18 mars 2022.