Flickor 17 vidare till semifinal i Flickallsvenskan!

F17 säkrade gruppsegern i Flickallsvenskan Norra och nu kommer man i ett dubbelmöte ställa sig mot Villa Lidköping i semifinal.

I slutet av förra veckan spelades omgång 2 av Flickallsvenskan 21/22. Med en match kvar att spela har Hammarby/SBBK F17 redan säkrat gruppseger i Flickallsvenskan Norra. De är därmed klara för semifinal, där de kommer att ställas mot Villa Lidköping som slutade på andraplats i södra gruppen.

Lagkaptenen Märta Götselius säger så här efter F17 säkrat gruppsegern:

”Det känns riktigt bra att få resultat av allt hårt arbete! Vi har en spelidé som fungerar och ett lag där alla gör varandra bättre i varje situation. Vi känner varandra så bra på planen nu när många har spelat tillsammans länge.
Semifinalen spelas i två omgångar. Hammarby börjar på hemmaplan, speldag är ännu inte klart. I andra semifinalen kommer Kareby/Surte att möta VSK eller Uppsala BoIS, beroende på hur uppskjutna matcher mot Västanfors/Edsbyn slutar”.

Märta berättar även att lagen från södra Sverige ofta är snäppet tuffare att möta, men hoppas att det kommer att vara en fördel för laget att behöva gå in i semifinalerna med inställningen att de verkligen måste prestera på topp. Hon konstaterar också att det skulle vara roligt om det går hela vägen till final att få revansch mot VSK som är det enda laget som tagit poäng av Hammarby i gruppspelet.

Nu när grundspelet är avklarat avgörs kampen om SM-tecknet genom att högst placerade laget i respektive grupp möter tvåan i andra gruppen i seminfinal, vinnare (enligt UEFA-modellen) spelar final i Uppsala på Studenternas 18 mars 2022.