Filip Mörkdal inför Broberg borta: ”Vi har också gjort det bra så här långt”

Mörkdal har stått för många fina insatser i inledningen av herrarnas elitserie, nu laddar han och laget för en period med ett väldigt tätt matchande. Först ut är Broberg (tabelltvåa), på bortaplan.

Vad tycker du om er insats i inledningen av säsongen?

– I största allmänhet så tycker jag att vi gjort det bra så här långt. Vi har tagit steg för varje match, förutom hemmamatchen mot Örebro som var en liten missräkning i vår prestation. Men annars är det otroligt kul och givande att spela och träna med det här laget, vi växer liksom hela tiden. Det visade vi senast i går när vi vann mot AIK och gjorde en väldigt stark insats, säger Filip.

På fredag spelar ni borta mot Broberg, som har startat väldigt bra i år, hur laddar ni inför en sådan match?

Vi laddar genom att vara här på Zinken nu i kväll (torsdag), och träna av oss matchen från igår helt enkelt. Vi snackar ihop oss och lägger upp en plan om hur vi ska spela i morgon för att ta oss an den matchen på bästa sätt. Sen gäller det att ta hand om kropparna på det sätt som passar en själv bäst. Vi får ställa in oss på att vi spelar om två nya poäng redan i morgon, känslan i gruppen är god.

Det blir ett tätt matchande framöver, hur förbereder du dig fysiskt och mentalt för det?

Det blir tuffast att ställa om mentalt. Man får inte så mycket tid att återhämta sig mentalt utanför bandyn, så det är ganska tufft. Man brukar höra att fotbollslag klagar på matchschemat när man spelar två matcher i veckan. Vi spelar tre matcher i veckan nu, nio matcher på 22 dagar nu så det är klart att det sliter. Men samtidigt har vi ju tränat hårt under försäsongen, och vi håller ju på för att spela matcher så det är bara otroligt kul att det rullar på med matcher nu, säger Filip.

Hur känns det att spela i Hammarby Bandy i år?

Det är jäkligt kul att spela i det här laget, mycket unga spelare och alla som spelar här vill Hammarbys bästa, vi vill ställa upp för föreningen. Sen finns det mycket talang i det här laget, med en bra mix av äldre och rutinerade spelare som visar vägen och unga som tar för sig och tar steg åt rätt håll för varje dag som går.

På söndag lirar ni hemma igen, då mot Edsbyn, har du något att säga till supportrarna?

– Det var riktigt härligt att spela på Zinken i derbyt. Det var väldigt bra drag på läktarna och ni hjälpte oss verkligen att ta den här derbysegern. Vi önskar så klart att alla ni som var där vill komma tillbaka och stötta oss, jag hoppas även att fler vill ta sig till Zinkens läktare och hjälpa oss att bygga vidare på den positiva trenden som föreningen har startat, avslutar Mörkdal.

Nästa hemmamatch: Hammarby-Edsbyn, söndag 5/12 klockan 14.

/Gustav Wall