Fenomenal hemmapremiär för Hammarby

Sex olika målskyttar gjorde sju mål för Hammarby, som vann mot nykomlingen Åby-Tjureda (7-0) inför 2291 åskådare på Zinkensdamm.

En fin inramning på Zinkensdamm, med skönsjungande supportrar både i grönvitt och gult – ungefär 200 Åby/Tjureda-supportrar var på besök på Söder för att se klubbens historiska elitseriepremiär.

Hammarby började i ett högt tempo men hade svårt att komma till klara målchanser mot ett tajt spelande Åby. Till slut kom ändå säsongens första mål när Ivan Lebedev spräckte nollan. Kort därefter gjorde David Jansson sitt första elitseriemål när han slog in ett volleyskott på en elegant passning från Adam Gilljam – det var en av flera fina framspelningar från nummer 40, som var en av matchens giganter.

I andra halvlek kom matchens tredje målskytt när Jonas Söder presenterade sig för Södermalm. Hammarby radade sedan upp hörnor men utan utdelning, i takt med att de grönklädda trummade på. hörnmål uteblev, men mål kom ändå i en strid ström, där Jakob Bucht gjorde mål, Ted Bergström gjorde mål och 6-0 kom från Simon Folkesson, som direkt från avbytarbänken fick bollen och sköt från långt håll.

Matchens sista balja gjorde sedan Ted Bergström och en fin hemmapremiär var därmed till ända. Nu väntar Villa Lidköping på bortaplan i nästa vecka.

CL

Foto: Stéfan Bertolotti