Fempoängaren och segerdebutanten

Längst fram gjorde 24-årige David Jansson fem poäng i 5-3-vinsten mot ÖSK. Längst bak stod 19-årige Matteo Tuveson – som med vinsten tog sin första elitserieseger i Bajens herrlag. Hemsidan tog ett snack med duon.

Hammarby tog en vinst mot Örebro som kan betraktas som nödvändig för att nå åttondelsfinal. Inblandad i allt framåt var David Jansson som gjorde fyra mål och en assist, i en match där Hammarby låg i underläge med bara kvarten kvar.

–Vi hade många chanser, säger David. Bland annat tre bra lägen tidigt matchen som vi borde förvaltat och som säkert hade gett en annan matchbild. Det var jämnt men jag var aldrig orolig, det kändes hela tiden som att vi skulle få utdelning till slut.

För David Jansson är det andra gången han gör fem poäng för Hammarby i en match (4+1 i fjol mot Sandviken) och 24-åringen håller på att etablera sig som en av Hammarbys absolut viktigaste spelare, redan nu har han med råge passerat sin poängskörd från i fjol (19 poäng totalt då, 32 poäng totalt just nu).

–De första målen i går var slumpartade. Sen var det skönt med en bra träff på hörna och det fjärde målet var en riktigt bra uppåkning av Robin, som tog stort ansvar hela matchen, som jag kunde sätta dit, säger Jansson.

Det matchvinnande målet gjorde till 4-3 gjorde Kasper Milerud, på assist av dig.

–Ja, det kom i ett skönt läge av matchen och vi har ett bra samspel, säger Jansson, som blickar framåt mot ett späckat schema: derby på fredag, Bollnäs borta på söndag (vi arrangerar bussresa!) följt av Motala hemma på tisdag.

–Vi ser framemot tuffa matcher, med en rolig derbymatch mot Tellus först. Sen blir det tätt matchande och då gäller det att ta hand om kroppen och att ladda på. Förhoppningsvis kan vi få till helheten bättre, men jag tycker vi haft bra perioder både mot Örebro och Edsbyn.

 

I mål stod Matteo Tuveson, då Filip Mörkdal var krasslig. Hammarbyfostrade 19-åringen Tuveson gjorde elitseriedebut under märkliga omständigheter mot Frillesås för någon månad sedan, där många hammarbyspelare låg sjuka. I Örebro blev det under mer normala, och bättre, förutsättningar – som sen också slutade i en härlig vinst.

–Riktigt kul och en lättnad när slutsignalen gick, för det var ju en väldigt viktig match, säger Tuveson.

–Det var ganska lugnt för mig matchen igenom. Vi har ett bra försvarsspel och det gjorde att det kändes tryggt. För mig var det väldigt motiverande och jag vill självklart fortsätta bidra till lagets framgång. Det är ju väldigt högt tempo i elitserien jämfört med de matcher jag spelat tidigare. Jag har tittat om matchen för att se vad jag kan göra bättre, säger Tuveson och blickar framåt:

–Det blir en riktigt rolig avslutning på serien. Jag tror det kommer bli kanon.

/CL

Här kan du köpa biljetter till våra hemmamatcher!

Här kan du anmäla dig till vår bussresa till Bollnäs!

Här kan du se elitserietabellen.