Derbyladdning med Felix: ”Det ska vi visa på fredag”

Hemsidan fick ett snack med vår försvarshårding Felix Nyman inför premiären.

Felix Nyman fick förra säsongen delvis förstörd av skador men är tillbaka i gammal god form.

–Ja, det känns jättebra, säger Felix. precis som laget har jag sökt lite men nu börjar formen att komma. Jag utvecklas fortfarande och hallen har betytt rätt mycket. Förvisso fanns det en charm i att åka runt i ishallarna i Stockholm men det går inte att jämföra med hur vi har det nu.

Du har pendlat mellan försvaret och en defensiv mittfältsroll, var trivs du bäst?

–På plan, mig kvittar det egentligen var jag spelar. Jag tänker alltid på vad som är bäst för laget och spelar där tränaren sätter mig.

Det har blivit två segrar de senaste träningsmatcherna, det har känts stabilt.

–Ja, mot Sirius i lördags var vi bra och gav dom inte en chans. Mot IFK Vänersborg i går gjorde vi en mycket bra första halvlek  och borde ha haft en större ledning än 3-1. I andra går vi ner lite i tempo men jag tycker ändå att vi hade full kontroll.

På fredag väntar AIK i premiären, det är väl inte direkt ditt favorit lag.

–Nej, jag är inte så förtjust i dom och spelar vi så bra som vi kan så tror jag att vi vinner. Vi är mer ett kollektiv och det ska vi visa på fredag.

Vad tror du om säsongen i stort, är vi med däruppe och fightas?

–Ja, absolut, om vi håller oss friska så kommer det att bli bra.

Ni har kört i hallen hela försäsongen. Blir det konstigt att köra matcherna på Zinken?

–Nej, Zinken är alltid Zinken. Vi har snackat om det i truppen och alla längtar till matcherna på Zinken som överlägset är Sveriges bästa bandyarena, avslutar Felix.

Magnusson

Du ser matchen genom att köpa en sändning från Sportbladet Play, det kan du göra här.