F17 vann första semin – timmar kvar till avgörandet

I kväll väntar avgörandet för Hammarby/SSBK:s F17 när man i semifinalen av Flickallsvenskan ställs mot Villa Lidköping. Matchen spelas i Gubbängen.

Hammarby/SBBK:s F17 vann den första semifinalen mot Villa Lidköping F17 med 4-3. i målet storspelade Hammarbys Alva Barvaeus och framåt gjorde Malin Ekström två mål, Stella Wallin ett och Klara Sörbom ett mål. Sörboms mål kom med bara sekunder kvar av matchen och fastställde slutresultatet 4-3.

Den andra matchen startar kl 17.00 nu i eftermiddag, i Gubbängen. Matchtiden är 2×40 minuter. Segraren av dessa två matcher (avgörs enligt UEFA modellen) kommer spela SM-final i Uppsala den 18:e mars (dagen innan seniorfinalerna)

Gratis inträde, kl 17.00 i ”Gubbis” – kom och stötta F17 till nya framgångar!

Villa Lidköping F17 kom tvåa i det södra ”poolspelet” för F17 men består till stor del av samma spelare som spelar Allsvenskan Södra och som leder den serien överlägset, det är alltså en rejäl utmaning som väntar för Hammarbys F17 (som ju är en sammansättning av spelare från Hammarby och SBBK).

I F17 får man ha max två utespelare samt en målvakt på utvecklingsavtal. Initialt var fem spelare från SBBK aktuella men tyvärr har två av deras spelare efter det valt att pausa sitt bandyspelande. Det är på grund av reglerna för utlåningsavtal som klubbarna har ett sammansatt lag och därför heter laget Hammarby/SBBK F17. Stella Wallin & Tyralie Öijwall spelar båda i Hammarbys damlag med utvecklingsavtal från Spånga/Bromstens Bandyklubb. Lisa Danfelter är också från SBBK men spelar inte i Hammarby Dam.

Den andra semifinalen spelas mellan Kareby/Surte och Västerås SK U och den avgörs också genom ett dubbelmöte, speldatumet är tisdag den 8:e mars.

Truppen består av hela 11 spelare som är fostrade i Hammarby, nästan samtliga hela vägen från Flickbandyskolan.

Spelare i Hammarby/SBBK F17:

1 Alva Barvaeus (MV)
2 Kerstin Hagedorn Novik
3 Märta Götselius (C)
4 Mira Andersson Lord
5 Anna Götselius
6 Stella Wallin
7 Sigrid Sörbom
8 Lisa Danfelter
9 Hilma Roos
10 Greta Jonsson
11 Malin Ekström
13 Tyralie Öijwall
15 Tyra Wiik
16 Alice Niring
22 Ida Edenberg
25 Klara Sörbom
28 Jacqueline Sporre