F17 föll på målsnöret till SM-final

I helgen som var avgjordes SM-slutspelet för U19 Nationell, U17 Nationell, F17 – Flickallsvenskan i Ruddalens Idrottscenter i Göteborg.

Hammarbys F17-lag tampades under lördagen om en SM-final men föll mot IFK Vänersborg efter en tuff och jämn match, där slutsiffran skrevs till 5-4. Målskyttar i semifinalen var Tova Anderhag Braconier, Stella Wallin x 2 och Malin Ekström.

Vårt framgångsrika F17-lag gick obesegrade genom säsongens seriespel i Flickallsvenskan Norra, en serie som bestod av Hammarby IF, Västerås SK, Uppsala BoIS, Finspångs AIK och Kalix Bandy. Hammarby och Västerås från norra, och Vänersborg och Villa/Lidköping från södra var lagen som ställde upp i helgens semifinaler och till slut var det Villa/Lidköping som fick lyfta pokalen.

Grattis till en väl genomförd säsong säger vi till Hammarbys F17! Samtidigt vill vi passa på och gratulera IK Tellus som blivit svenska mästare för U17-lag för andra året i rad.

Hammarbys ena P17 lag, som spelar i U17 nationell, i samarbete med Helenelund, har nyligen avslutat sin säsong, där tog det stopp i kvartsfinalen mot Sandvikens AIK. Hammarbys andra P17-lag, som spelar i U17 Regional Mellan, även det i samarbete med Helenelund, mötte i helgen Finspångs AIK i två matcher, båda spelades på Zinkensdamms IP och båda slutade i segrar för Hammarby/Helenelund. Lördagens match slutade hela 11-0, medan söndagens match var något jämnare, med slutresultat 6-4. I regional-serien spelas inget slutspel.

Det finns många roliga saker att berätta om den här säsongens juniorverksamhet – inom kort kommer man kunna läsa en längre sammanfattning här på www.hammarbybandy.se.