F17 föll i semifinal – ändå historisk framgång

Hammarby Bandys F17-lag var nära en SM-final på Studenternas men i semifinalens dubbelmöte vann Villa Lidköping med totalt 9-7 (Bajen vinst i första matchen, 4-3; Villa vinst i andra matchen, 6-3).

När Villa Lidköping fastställde 6-3 i matchens slutminuterna var det bara att konstatera att säsongen var slut för Hammarby/SBBK:s F17-lag. I ryggen har de en historiskt framgångsrik säsong, då det är det längsta ett flicklag under Hammarbyflagg har tagit sig i ett SM-slutspel.

–Vi är jättestolta över den säsongen tjejerna har gjort. Det är ett tecken på att vi har framtiden för oss, säger Jonna Nyman, ungdomsansvarig.

I semifinalerna stod Malin Ekström och Stella Wallin för målskyttet medan Ida Edenberg höll ihop försvaret. Även Kerstin Hagedorn Novik var framträdande i ett Bajen, som med två matcher på en dag fick kämpa hårt in i det sista mot ett Villa Lidköping med en större spelartrupp.

–Alla gör det väldigt bra, såklart, säger Nyman som var med på plats hela dagen.

Många i Hammarbys F17-trupp får en ny chans på att nå SM-final i ålderskategorin nästa säsong, medan några blir överåriga och förhoppningsvis går upp i damlaget fullt ut.

De flesta tjejerna spelar redan i damlaget och där är säsongen inte över: i helgen väntar allsvenska matcher på bortaplan och i nästa vecka spelar Hammarby i den lokala Victoriacupen. På onsdag 2/3 kl 19, Zinkensdamm spelar damlaget mot AIK. Säsongskortsinnehavare (för herr) kommer in gratis och får också ta med sig en vän för fri entré. Övriga betalar 50 kr med swish i huvudentrén. Zinkentältet håller öppet för mat och dryck. Välkommen!