Ellen Olsson

Ellen Olsson – damlagets nya klippa i försvaret

Ellen är vår nya brytningssäkra försvarsspelare. Hon kommer senast från Kalix där hon spelat sedan barnsben. Hon kommer bidra med erfarenhet och ett stabilt försvar.

Välkommen till Bajen!

– Tackar!

Vad gjorde att du valde spela för Bajen?

Jag har flyttat ner till Stockholm för att studera. Bajen känner jag till sedan tidigare då jag spelat mot dem många gånger. Då såg jag att klubben verkar vara en bra klubb där alla är trevliga. Jonna gästtränade med Kalix några få gånger när hon hälsade på släkten och då träffade jag henne.

Hur har den första tiden varit?

Det har varit en bra tid. Lagkamraterna har tagit väl hand om mig och jag känner att jag har kommit in i laget på ett bra sätt. Jag gillar både lagkamraterna och den energi som finns i laget, säger Ellen.

Vad tror du att du kommer att bidra med i Hammarby Dam?

Jag kommer bidra med erfarenhet om att spela i damallsvenskan då jag har spelat flera säsonger där. Sen är jag väldigt bra på att läsa spelet och blir därigenom brytningssäker. Så spelmässigt är jag en säker försvarsspelare som kan hjälpa till att styra spelet. På sidan om planen hoppas jag att jag kan bidra med bra och positiv energi.

Vad har du för bakgrund som bandyspelare?

Jag började i Kalix flickbandy i 2011 eller 2012. Varken jag eller min pappa kommer ihåg exakt. Men däromkring i alla fall. Jag kom in i bandyn tack vare att min pappa har hållit på med bandy hela livet. Men också genom min dåvarande fotbollstränare som också var bandytränare. Han tyckte att jag skulle börja med bandy och på den vägen är det. I Kalix bandy blev det spel i F14 och F17 och sen i damallsvenskan i två omgångar.

Vilken position spelar du på?

– Det har blivit lite olika positioner, fast jag har främst spelat i försvaret. Antingen som back eller som halv.

Vilken position gillar du mest?

– Som back. Där trivs jag bäst!

Vilket nummer på tröjan har du och varför valde du det numret?

Nu i Hammarby har jag nummer 17. Det nummer valde jag för att Johan Sundkvist i Kalix har det numret. Han är en riktigt bra spelare. I Kalix hade jag nummer 16 som jag valde utifrån Felix Nyman när han spelade i Kalix.

Varför ska man komma och titta på dambandy

– Det första jag kommer att tänka på är att det är en väldigt bra stämning när man kollar på dambandy. Sen är spelet lite annorlunda gentemot herrbandy, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. Jag kan tycka att det är lite mer spännande. Men det är trots allt bandy. Bandy är en snabb, intressant och vacker sport, avslutar Ellen.

/Mats Öström