Nästa säsongs elitlicens är i hamn hos Hammarby Bandy

Svenska bandyförbundet har beviljat licens till 13 föreningar i herrarnas elitserie, för nästa säsong 2024/25. Däribland Hammarby Bandy.

–Att vi får detta besked redan nu är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi kan i nuläget uppvisa ett positivt eget kapital, vilket är nyckeln till licensen, och vi ska metodiskt fortsätta vår resa mot ökad stabilitet, vilket vi också tror är ett framgångsrecept för mycket inom föreningen, säger ordförande Jan Henriksson.

Med denna roliga nyhet presenterad, vad blickar du fram emot för annat roligt?

–Jag ser fram emot våra matcher på såväl Zinkensdamms IP som Gubbängens skridsko- och bandyhall. Kom ihåg att även Gubbis är vår hemmaplan! Jag ser också framemot att följa vårt damlag, som har den tydliga målsättningen att gå upp i Elitserien, säger Henriksson.

Vilka utmaningar ser du för Hammarby Bandy just nu?

–Vi har många utvecklingsområden. Exempelvis sportslig utveckling och framsteg där. Det handlar också om att skapa bättre arrangemang, som skapar större publik. Och det handlar om att nå ut till fler samarbetspartners och utveckla våra nätverk, med bland annat fokus på socialt ansvar och samhällsnytta, säger Jan Henriksson.

Bandysäsongen är här – genrep i helgen mot Sandviken, sedan väntar bortapremiär mot Broberg. Veckan efter blir det hemmapremiär i Gubbängen.

Köp säsongskort här.

Köp lösbiljetter till våra matcher här.