Egna produkten från Bajenfamiljen

Hemsidan fick ett snack med en kille med genuin Hammarbybakgrund.

Om jag skulle googla på ordet egen produkt så skulle det säkert komma upp en bild på Tom Nyström. Den 22-årige försvarsspelaren har verkligen en gedigen Hammarbybakgrund.

– Jag började i bandyskolan när jag var fem år, berättar Tom, det var den populäre ledaren bandyskole-Lasse som höll i det och lärde oss ungar att åka skridskor och lira bandy.Sedan fortsatte det med laget med spelare född 1997 och vi blev riktigt duktiga. Vi var bäst i Stockholm och kunde även ibland hävda oss med lagen ute i landet.

Är det någon mer i åldersgruppen som har nått långt i karriären.

– Lukas Tidetorp var med i Vetlandas A-trupp ett tag så det är väl vi två.

Varför tror det har varit så svårt att få fram spelare från de egna leden?

– Allt stavas hall. Jag känner massor av spelare som har dragit ut till bandygymnasierna i Sverige där det har funnits hall att träna i, se bara på det P16-lag som var bäst i Sverige för några år sedan, de flesta har lämnat Stockholm. Det kommer att bli en otrolig skillnad nästa säsong när hallen i Gubbis är klar. Spelare utifrån kommer att söka sig till bandygymnasiet i Midsommarkransen.

Tom som spelar sin fjärde säsong i A-laget kommer från en riktig Bajenfamilj.

– Verkligen, pappa Roland lirade tio år i Hammarby och blev sedan tränare i Hammarby och Tellus och mina bröder lirar bandy i GT men går och kollar Bajen varje match.

Förra året blev det tolv matcher av tjugosex för Tom, blir det fler i år?

– Jag hoppas det, just nu har vi några försvarsspelare skadade så jag spelade mot Villa och Frillesås och jag tycker vi har gjort det riktigt bra defensivt än så länge, avslutar Tom.

Tom Nyström är ett lysande exempel på talang och klubbkänsla och med hallen klar i april så kan Hammarby vara med och konkurrera från början. Akta er Bandy Sverige!

/S