Efterlängtad seger mot Gripen

Tabelläget börjar bli mer och mer prekärt för Hammarby och torsdagskvällens match mot Gripen/Trollhättan var mycket viktig. Västgötarna har gått bra så här långt även om resultaten på senaste tiden har varit lite uppförsbacke. Hammarby, som kom från en oturlig uddamålsförlust mot Sirius, ställde upp med ordinarie besättning medan Gripen fick klara sig utan avstängde William Arvidsson.

Matchen började lite trevande och lagen kände på varandra men det grönvita hemmalaget drev upp tempot och i den tionde minuten tog man ledningen då Isac Karlsson slog till framspelad av Felix Nyman. I en tjugonde minuten utökade Hammarby ledningen, på sin tredje hörna gjorde Christian Frohm snyggt 2-0 på en hörnvariant framspelad av Kasper Milerud. En mycket bra halvlek av Hammarby som krigade och kämpade medan Gripen såg ut att sitta kvar i bussen. Det myckna regnandet gjorde isen hoppig och det blev lyrbandy andra hälften av halvleken som hemmalaget klarade av bäst.

Andra halvlek började med en hög Gripenpress men Hammarby slingrade sig ur greppet och i den femtioandra minuten gjorde Isac Karlsson 5-0 på straff efter att Kasper Milerud blivit upphakad. Fem minuter senare ökade Christian Frohm till 6-0 framspelad av Kasper Milerud. Gripen tröstmålade efter en timme genom Viktor Pettersson och tog direkt timeout. Det dröjde till den åttiförsta minuten innan David Jansson kunde göra 7-1, hans första mål efter skadeuppehållet. Gripen reducerade till 7-2 minuten senare genom Adam Rudell och fick också in ett tredje mål av Victor Pettersson efter hörna. Det blev till slut 8-4 efter att urbajaren och lagkaptenen Felix Nyman slog in 8-3 och Gripen reducerat i slutsekunderna.

Det blev till slut en kassaskåpsäker seger för de grönvita. Ett rejält motiverat och tänt lag bjöd på en hel del grannlåt och Gripen var aldrig nära. Bäst i Hammarby var suveräne Viktor Birgersson i målet och Kasper Milerud som sprudlade av självförtroende. Fortsätter Hammarby på detta inslagna spår så skräms alla kvalspöken all världens väg.

Matchstatistik Hammarby – Gripen Trollhättan 8-4 (4-0)
Målskyttar:
Hammarby: Isac Karlsson x 3, Christian Frohm x 2, Kasper Milerud, David Jansson, Felix Nyman
Assist: Hammarby: Kasper Milerud x 3, David Jansson, Felix Nyman
Hörnor: Hammarby 8, Gripen 8
Hörnmål: Hammarby 1, Gripen 1
Straffar: Hammarby 1 (1), Gripen 0
Skott på mål: Hammarby 16, Gripen 8
Utvisningar: Hammarby 5 x 10 min, Gripen 3 x 10 min

/Magnusson