Det svänger om Bajen – det här händer i veckan

Det blev en tung förra vecka för Hammarby Bandy. Dels på grund av uppskjutna matcher, och all den problematik det skapar, dels p.g.a blundern kring spelarlicenser.

Nu siktar vi på en bättre vecka, som först och främst innebär bortamatch i Vänersborg på onsdag, sedan dubbla hemmamatcher innan veckans slut. På Zinken, äntligen.
Och däremellan håller vi tummarna för lättande besked från både Stockholmspolitiken och förbundets tävlingskommitté.

På hemmapremiären på fredag, mot mästarna Villa Lidköping gäller följande:

Hammarbyklacken står på huvudläktaren, likt de senaste åren, och kommer så att göra hela säsongen. Bortasupportrarna står på Ringvägenläktaren, i hörnet jämte Mariaskolan.

Entréerna öppnar klockan 17.00 och vid entréerna finns en biljettkassa för kontanter. Vi förespråkar att ni köper förköp via hammarbybandy.se – det är både smidigare och billigare. Men alternativet för direktinsläpp finns alltså för både kontant och kort.

Zinkentältet öppnar även det klockan 17.00 och vår kock Alois König kommer brassa kycklinggryta med ris och curry liksom pannbiff med potatisgratäng och pepparsås samt schnitzelmackor med majonnäs. Allt av högsta kvalité och till billigt pris.

Nytt för i år är att Zinkentältet är en officiell Bajen Bar – ett samarbete med Hammarby Fotboll.

Vi har några rader av sittplats på VIP-läktaren. För att komma åt dom behöver man till premiären ha Säsongskort VIP. Det här är ett pilotprojekt, därför vill vi inte lova i förväg exakt hur det kommer bli, utan ser framemot premiären för att sedan utvärdera hur sittplatserna användes.

På söndag är det dags för ytterligare en hemmamatch, då ställs Hammarby Bandy mot Örebro SK och matchen startar kl 13.00.

Entréer till Zinken liksom Zinkentältet slår upp dörrarna klockan 11.30.
I Zinkentältet serveras fläskkarré med kokt potatis, brunsås och äpplemos. Vi serverar också gulaschsoppa.  

Efter matchen visar vi Hammarby Fotbolls bortamatch mot Degerfors på projektor samt TV. Det sker i Zinkentältet som alltså kommer ha öppet till ca kl 17.00.

Nytt för i år att vi kommer att ha ett 50/50-lotteri i gång på matchdag. Vi kommer även ha det uppskattad boll-lotteriet med bollkast i halvtid. Vinnare i båda lotterierna presenteras av speakern under andra halvlek.

Hammarby Bandy har tagit fram flertalet souvenirer och de kommer att säljas på matchdag inne i Zinkentältet samt i infohörnan vid stora entrén. Även en infohörnan blir en nyhet: där kan man förutom köpa souvenirer också lämna in upphittade/kvarglömda prylar samt ställa frågor till vår personal om man undrar om något kring vårt arrangemang.

Ang. det misstag som Hammarby Bandys administrativa personal gjorde kring spelarlicenser: IK Tellus har skickat in en protest mot det och Hammarby Bandy har i sin tur fått förklara det administrativa haveriet för tävlingskommittén. Vi inväntar deras beslut.

Ang. mötet med politiken och förvaltningen, om uppskjutna matcher:
Vi har skickat in ett ärende till berörda parter och frågan ska behandlas därefter. Vi återkommer när vi vet mer.

Ang. biljettsläpp annandagen m.m:
Biljettsläppet till annandagen var tänkt att ske i dag, mån 15/11, men då det är så mycket annat som händer så skjuter vi på det biljettsläppet till måndag 22/11.

 Ang. elitlicens nästa säsong:
I veckan genomför styrelsen de kompletteringar som förbundet har efterfrågat. Känslan är mycket god kring det arbetet.

Nu j*klar siktar vi framåt. Först och främst mot Vänersborg. Sedan med dig på plats på fredag, när mästarna från Lidköping säkerligen söker revansch från ifjol då Bajen vann. Och innan helgen är slut ska vi möta ÖSK på Zinken. Plåtar: