Det närmar sig! Info från Hammarby Bandy

Förväntansfulla ord om det sportsliga, lugnande ord om elitlicensen, viktiga ord om säsongskorten, ovisshet kring varmt väder och så en föreningsdag i morgon, lördag. Innan du tar helg rekommenderar vi följande läsning!

Undrar du över elitlicensen så kan du läsa de fetstilta längst ner på sidan. 

Är du säsongskortsinnehavare ska du nu ha ditt säsongskort. Antingen hämtade du ut det på Zinken i förra veckan eller så postade vi ut det för några dagar sedan. Har du inte fått ditt säsongskort? Mejla info@hammarbybandy.se eller ring oss under kontorstider på 08-42 88 752.

Herrlagets insatser har på de tre senaste matcherna varit bra! Laget vann Exte-cupen efter en finalseger mot Bollnäs med 6-2 och i går var det genrep uppe i Uppsala – en match som slutade 2-2 men där Hammarby var klart bättre än Sirius under majoriteten av matchens 90 minuter. 

En bild som visar person, militäruniform, står, grupp

Automatiskt genererad beskrivning

På fredag om en vecka (29/10) börjar elitserien och den gör det med en tuff men inspirerande bortamatch i Sandviken. Vi arrangerar resa och du kan anmäla dig via hammarbybandy.se.
Sedan väntar en bortamatch mot Tellus på tisdagen (i Gubbängen!) och så förhoppningsvis/förmodligen vår hemmapremiär mot Örebro SK, på Zinkensdamm fredagen 5/11. Det varma vädret som nu råder kan komma att ställa till det men Idrottsförvaltningen är redo att jobba dygnet runt om så krävs. Vi återkommer tidigt i nästa vecka med ytterligare information, håll tummarna för lite kallare väder! 

Vill du följa oss och vad som händer rekommenderar vi att du tittar till hammarbybandy.se, såklart, men du kan också lyssna till oss via podden Holgers hörna – den hittar du där poddar finns eller genom att googla ”hammarby bandy soundcloud”. 

I morgon, lördag 23/10, har vi en föreningsdag på Zinken.
Vad är det? Det är en väldig massor av sammannkomster som rör föreningen. Vi börjar med en ”bytardag” vid Zinkens entré/Zinkentältet, där man kan byta bandyutrustning sinsemellan, det gäller främst våra ungdomsspelare men alla är välkomna.

Sedan har vi funktionärsträff med diverse utbildningar och också ett möte om Zinkentältet – hit är alla som vill aktivera sig kring det viktiga arbetet i vår restuarang, mötet är mellan kl. 14-16 uppe på kansliet på Zinkens stora läktare. Dörren står öppen!

Nedanstående text är delar av ett styrelsebrev som skickats ut till föreningens aktiva spelare, ledare och till föräldrar av aktiva barn och unga. Även du som trogen supporter har nytta av att läsa det.

”Hej! 

Huvudsäsongen för vår idrott närmar sig med stormsteg. Styrelsen får i samband med varje styrelsemöte regelbundet uppdateringar om vad som pågår hos alla delar av verksamheten och vill också dela med sig till er av vad som just nu känns mest aktuellt från styrelsehåll. 

I vinter kommer vi att ha ett kontinuerligt förbättringsarbete kring herrlagets matcharrangemang och vi tar såklart gärna emot feedback på hur vi kan förbättras (mejla info@hammarbybandy.se eller styrelsen@hammarbybandy.se). Ett tillskott i fjol var driften av kiosk- och skridskoslipning på allmänhetens åkning på Zinkensdamm på lördag- och söndagkvällar. Fjolårets pilotprojekt kring detta slog väl ut och även där ser vi såklart potential att det kan bli ett ännu bättre tillskott till dam- och ungdomssektionens kassa den här säsongen och på sikt. Fjolårets intäkter kommer inom kort investeras i av ungdomssektionen utvalda saker.

Anmälningarna till skridsko- och bandyskolan trillar in i förväntad takt, där vi kontaktat flera andra föreningar för ett samarbete mellan deras sommarsporter och våran vinteridrott.
Har ni förslag på fler föreningar/organisation som vi kan kontakta med samma erbjudande, skicka kontaktperson till ungdomsbandy@hammarbybandy.se. Vi kommer också att annonsera i tidningen Mitt i för att nå en större målgrupp till bandyskolan samt för att locka mer publik till A-lagens matcher. 

Försäljningen av säsongskort, VIP-kortet 1000ger1000 och souvenirförsäljningen har gått mycket bra i år och vi kan äntligen se fram emot gott om publik våra matcher igen. Även sponsorförsäljning ligger i linje med prognos. Det gör att vi har en ekonomi som är i balans men att vi fortsatt måste ha en noggrann kostnadskontroll. 

Några av er säkert läst om att Hammarby Bandy granskas är en flera föreningar som granskas för godkännande av elitlicens nästa säsong (2022/23). 
Det ”gula kort” som Hammarby IF Bandy fått från bandyförbundet grundar sig i det revisors utlåtande som gjordes till årsmötet 2020, vilket hölls i juni i år – under pandemin. Uttalandet från revisorn löd: 

Väsentlig osäkerhetsfaktor avseende antagandet om fortsatt drift. Som framgår av förvaltningsberättelsen anges att föreningens fortsatta verksamhet är beroende av att publikintäkter och sponsorintäkter kan återgå till normala nivåer, alternativt att statliga stöd fortsatt kan erhållas i väsentlig omfattning. Då dessa förhållanden ännu ej är säkerställda, finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om föreningens förmåga att fortsätta sin verksamhet.”

Förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet i dag, oktober 2021, är helt annorlunda mot under de pandemitider som var vår verklighet när revisorsutlåtandet gjordes. Hammarby IF Bandys styrelse är därför mycket optimistiska kring arbetet som görs för att föreningen ska klara de krav som finns för att nå elitlicens nästa år, 2022/23.

Vi på Hammarby Bandy vill också rikta ett stort tack till alla er som aktiverar sig i föreningen. Ni är väldigt många som gör väldigt mycket, just nu till exempel kring bygget av Zinkentältet eller förbedelser för alla lagens tävlingssäsong, allt är av stor vikt för oss, såklart.

Trevlig helg alla hammarbyiter! Nu kör vi igång!