David Pizzoni och Robin Sundin – kaptenerna är klara för nästa säsong!

De här spelarna behöver inte någon djupare introduktion efter sina 14 respektive 13 säsonger i föreningen. Nu är de klara för spel nästa säsong, där de ska bidra till att bygga upp ett nytt starkt och slagkraftigt Hammarby Bandy.

Som bilden gör gällande är det två giganter i Hammarby Bandy det handlar om: David Pizzoni och Robin Sundin. De har båda spelat a-lagsbandy i Hammarby i ungefär en tredjedel av sitt liv, och i fjol var de båda lagkaptener under delar av säsongen. En säsong som inte gick som vi ville, bland annat på grund av skador på både Pizzoni och Sundin; skador de nu är återställda i från. Vi tog ett snack med duon efter att de skrivit på nya kontrakt med Bajen.

Ni skriver på tidigt i år jämfört med tidigare år…

Pizzoni: För oss har det egentligen varit klart ett tag, men lite andra omständigheter har gjort att det ändå tog tills nu att skriva på. Vi vill vara med i ett tidigt skede för att se till att truppen ska kunna sätta igång med förberedelserna för nästa säsong på ett bra sätt. Både Robin och jag har lång erfarenhet av det tillsammans.

Sundin: Jag instämmer, som två tongivande spelare vill vi skapa rätt förutsättningar för laget så att vi kommer väl förberedda till säsongsstarten.

Vad är det som gör att ni vill spela i Hammarby år efter år?

Pizzoni: Det Hammarby har är något unikt i bandyvärlden med den typ av supportrar vi har och med stämningen på Zinken. Vi har ju också varit ett slagkraftigt lag under åren och vi vill ju vinna. Med åren har vi skaffat oss erfarenhet av vilka framgångsfaktorerna är och vi vill lyckas förmedla dessa kunskaper inom laget. Ju fler det är som får de här kunskaperna, ju större är chansen att vinna. 

Sundin: Ja, det är så det är. Vi kanske är naiva, men vi går ju alltid in med inställningen att vinna. Vi båda ställer höga krav på vår omgivning och klart vi vill gå hela vägen.

Hur känner ni inför nästa säsong?

Pizzoni: Det blir lite som en omstart. Vi vill ta vara på den möjligheten och skapa något nytt och ge oss och laget rätt sportsliga förutsättningar för att nå toppen. Inför säsongen får man aldrig ha inställningen att man på något sätt är besegrad i förväg, oavsett hur tuff utmaningen är. Utan det gäller att hela tiden ha rätt inställning och ge oss själva möjligheten att komma väl förberedda inför säsongen. I sann Hammarbyanda ska vi jobba hårt som lag.

Sundin: Nu med den nya truppen tar vi med oss att vi har många individer som vill utvecklas och lära sig. Det gäller att få de här spelarna att bli kuggar i ett framgångsrikt lag. Nu har vi också fått in ytterligare rutin i laget med Robbans återkomst (Robert Rimgård). Visserligen är vi många nya, men också många som känner varandra och har spelat ihop förr. Vi måste helt enkelt förbereda oss väl och lyfta oss ett snäpp från förra säsongen.

Är det ni som ska bära laget framåt tänker ni?

Pizzoni: Vi kommer ta en stor roll såklart, och vara de spelare vi är och utnyttja den erfarenhet vi har. Likaväl som andra spelare tar steg framåt och utvecklas.

Sundin: Vi kommer trycka på att det inte finns några genvägar till framgång. Det är bara hårt jobb som gäller. Det är något vi verkligen har lärt oss under framgångsåren.

Hur mycket ser ni fram emot nästa säsong på Zinken?

Sundin: Förhoppningsvis spelar vi inför publik igen. Jag fick påminna mig själv många gånger under förra säsongen att det var tävlingsmatch. Publiken kommer ge oss kraft och motivation. 

Pizzoni: Ja, det blev väldigt tydligt förra säsongen att publiken är en del av laget. Även om det är vi gubbar på isen som spelar så utgör publiken en stor del av vår kraft. Vi saknade den förra säsongen. Vi hoppas och tror att vi får spela inför publik, avslutar David Pizzoni som i stort sett är helt återställd från den skada han fick under säsongen.

/Mats Öström