David Pizzoni inför slutspurten på Zinken: ”Det är unikt”

Kapten Pizzoni talar om sin syn på motståndarna under slutspurten på Zinken och om att det ska bli kul att avsluta hemma på Söder.

Tuff match senast (läs torsdag) mot Villa Lidköping, med bra insats i första. Vad tar ni med er från den matchen?

-Som du säger, första halvlek och några minuter in i andra var bra. Sedan blir det svårt att komma igen när de gör några snabba mål och sen rinner det kanske iväg onödigt mycket. Men Villa borta är en svårt match. Vi tar alltså med oss de första 50 minuterna, även om det fanns saker vi kunde göra bättre där också.

Fyra matcher på 7 dagar. Hur har ni förberett er inför en sådan spurt?

Det gäller att ta en match i taget. Det är det enda vi kan göra. Så nu har vi full fokus på matchen mot Västerås på söndag. Sen tar vi matcherna varefter de kommer. Det går helt enkelt inte att ta alla matcherna på en gång.

Hur peppar du som kapten grabbarna?

Det är väl mer så att alla peppar alla. Det gäller att att alla är noggranna med det vi gör och kommer väl förberedda. Jag bidrar väl med det jag gör, men jag är långt ifrån ensam. Det är många andra som är med och bidrar, säger Pizzoni.

En kort kommentar om det kommande motståndet på Zinken:

Västerås SK på söndag 13/2 kl. 15.00 

-Det är ett frejdigt lag, kanske det frejdigaste laget i serien. De brukar ha full fart framåt och då brukar det öppna upp sig bakåt, så det brukar bli svängiga matcher som är roliga att titta på. Kanske inte det bästa ur ett taktiskt perspektiv, men bra för publiken. De bjuder helt enkelt upp till en rolig bandy.

Bollnäs GIF på tisdag 15/2 kl. 19.00 

-Det är ett duktigt försvarande lag som även är duktiga på kontringar. Sen har de Hasse Andersson på vänsterhalven som är skicklig på att styra spelet genom sin passningskicklighet. De har även många skridskoskickliga spelare som vi måste hålla koll på och de krigar hårt i varje match. Matchen är lite av en 4-poängsmatch så både vi och de kommer ge extra allt för att vinna.

Tellus 17/2 kl. 19.00 

-Matcherna mot Tellus har lite av derbykänsla över sig. Jag tror de lastar in mycket i matchen och att matcherna mot Bajen blir deras viktigaste matcher för säsongen. Så vi kan inte slappna av utan måste ta dem på fullaste allvar.

Sandviken 19/2 kl. 15.00 

-Det är ett spelskickligt lag med många unga duktiga spelare med Daniel Berlin som härförare. De är väldigt bra i sina bästa stunder. Förhoppningsvis blir det en måstematch precis som förra året. Har vi bara gjort vårt jobb i matcherna innan blir det så. Måstematcher är roliga att spela.

Vågar du dig på ett uttalande om placering på lördag?

Vi har fortfarande som mål att gå till slutspel. Om vi gör vårt i våra matcher har vi chansen att nå dit, även om andra resultat måste gå med oss också.

Vad betyder det för er att få avsluta serien med fyra raka på Zinken?

Det är helt unikt! Det ska bli roligt att få spela många matcher i rad på Zinken. Visst hade det varit bra om vi hade fått sprida ut dem som det var tänkt från början, både för oss och för publiken. Säsongen har varit lite hattig. Men det ska bli riktigt kul att få avsluta på Zinken, avslutar Pizzoni.

/Mats Öström