David Pizzoni inför derbyt mot AIK: ”Vi har laddat sedan slutsignalen i lördags”

Pizzoni berättar att han är nöjd med insatsen i andra halvlek på Studenternas i lördags, han hoppas även få se en stor skara Bajare i publiken på Zinken på onsdag!

Vad säger du om matchen på Studenternas i lördags? (3-2 vinst, Bajen låg under med 2-0 i 63:e och vände och avgjorde i 95:e).

Framförallt så gjorde vi det sjukt bra i andra halvlek, vi tar tag i matchen och jag tycker att vi är bättre än Sirius i hela andra halvlek även fast vi släppte in 2-0 målet, vi vinner 50/50 situationer, vi har ett helt annat tryck i åkningen och en helt annan delaktighet i spelet än Sirius. Vi visade stor moral och styrka i andra halvlek. Två oerhört viktiga poäng!

Hur laddar ni i laget inför matchen? Blir det speciellt att spela ett derby mot AIK hemma på Zinken inför publik igen?

Vi har laddat sedan slutsignalen efter den härliga segern i lördags, det finns inte någon i laget som inte har tanken på matchen på onsdag. Med tanke på att det blev en halvdan hemmapremiär mot Örebro så är vi jäkligt taggade och vi ska göra en mycket bättre insats nu och ge vår publik vad dom förtjänar i derbyt, säger David.

Vad gör du som lagkapten för att hålla energin uppe i laget?

På onsdag blir det ju som sagt inga konstigheter att hålla taggningen uppe för någon av oss. Sen får vi ta det lite därifrån, det gäller att trycka på dom spelmässiga sakerna, då är det ju lättare att hålla energin uppe framöver när det blir några veckor med ett tätt matchande.

Vad tycker du om era insatser så här långt i seriespelet?

Spelmässigt så har vi i mångt och mycket gjort en bra inledning, den enda matchen vi är missnöjda med så här långt är Örebro hemma, sen har vi haft lite oflyt med studsen tycker jag, bland annat i Motala.

Men klart att det finns saker och ting och förbättra hela tiden men jag tycker ändå det känns som att vi har hittat någonting och att vi är på spåret. Vi är ju fortfarande många nya som ska synka i ett nytt lag, det kommer ta tid och det är något vi kommer få fortsätta att utveckla under hela säsongen. Det är många matcher kvar och det är inte nu vi ska vara som bäst, vi ska vara som bäst i slutet av säsongen och tillräckligt bra under den här delen av säsongen, och det tycker jag vi varit, säger David.

Robert Rimgård kommer inte lira på onsdag, hur påverkar hans frånvaro er?

Robban har ju varit skitstabil i hela inledningen av säsongen, så klart det är ett avbräck för oss. Han har känts som säkerheten själv där bak, vi får möblera om lite och exakt hur det blir återstår att se, men jag är övertygad om att vi hittar någonting som kommer göra att vi täcker upp Robban så gott det går. Om jag skulle få önska så klart jag hade önskat att han kunde vara med. Men det ger utrymme för andra att ta plats så vi ska göra något bra av det här.

Idag (läs måndag) kom beslutet att Hammarby Bandy får böter efter licensmissen, känns det skönt att beslutet kommit? Är det något ni tänkt mycket på?

Nja, vi har ju haft fullt upp med att hantera det sportsliga, med matcher och så där. Så vi har försökt släppa den där ovissheten i vart det skulle landa. Så vi har försökt att bara påverka det som vi faktiskt kan påverka. Men det är skönt att det har kommit ett beslut, någonstans i bakhuvudet har det ju säkert legat och dragit. Så det känns skönt att beslutet nu är taget, nu kan vi släppa det.

Vill du säga något mer?

Ja, jag hoppas det kommer sjukt mycket Bajare på onsdag! Vi kommer vara jäkligt taggade och vi ska göra allt för att ge lite revansch efter det vi bjöd på i senaste hemmamatchen. Nu känns det som att det är hemma på riktigt och nu ska vi få starta med ett derby, det kan inte bli bättre. Vi behöver den hjälp vi kan få från våra fans, avslutar Pizzoni.

Hammarby-AIK, onsdag klockan 19! Köp biljetter genom att klicka på bilden nedan.

Foto: Stefán Bertolotti

/Gustav Wall